2. Kayseri Mimarlık Festivali ‘Yeni Hayat’ temasıyla açıldı

Kayseri’de 2. Mimarlık Festivali, Mimar Sinan Parkı Gevher Nesibe Darüşşifası’nda açıldı. Açılış törenine katılan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek...

KAYSERİ (1HA) – Kayseri’de 2. Mimarlık Festivali, Mimar Sinan Parkı Gevher Nesibe Darüşşifası’nda açıldı. Açılış törenine katılan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Mimar Sinan’ın memleketinde, Mimar Sinan Parkı’nda böyle bir tarihi binanın içerisinde olması da açılışın ayrıca beni çok mutlu ettiğini belirtmek isterim. Özellikle mimarlıkla ilgili çalışmalarda şehrimizde ciddi bir önem verildiğini memnuniyetle görüyorum” dedi.

 

TMOOB Mimarlar Odası Kayseri Şubesi tarafından, Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 5-7 Ekim tarihlerinde yapılması planlanan II. Kayseri Mimarlık Festivali’nin Açılış Töreni, Mimar Sinan Parkı içerisinde bulunan Gevher Nesibe Dârüşşifâsı'nda gerçekleşti. Açılışa Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, KTO Başkanı Ömer Gülsoy, TMMOB Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Murtaza Er, akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladı. 

 

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise programda olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Mimar Sinan’ın memleketinde, Mimar Sinan Parkı’nda böyle bir tarihi binanın içerisinde olması da açılışın ayrıca beni çok mutlu ettiğini belirtmek isterim. Özellikle mimarlıkla ilgili çalışmalarda şehrimizde ciddi bir önem verildiğini memnuniyetle görüyorum. O yüzden dolayı bu programda bütün ilçe belediye başkanlarımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımız, Büyükşehir’in bürokratları hazır bir şekilde burada sizlerle aynı heyecanı paylaşıyorlar. Biz yöneticilerde ciddi bir farkındalık oluşturduğunu söylemek isterim” diye konuştu.

 

‘MİMAR SİNAN, GURURUMUZ, ONURUMUZ’

Kayseri’nin, Mimar Sinan’ın şehri olduğunu vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Mimar Sinan, gururumuz, onurumuz, bir asırlık ömrüne 375 eseri sığdırmış olan Ağırnaslı hemşehrimizdir. Bu anlayış içerisinde planlı bir şehirdesiniz. Belediyecilik bağlamında kendisinden olumlu söz ettiren şehirdesiniz. 4 üniversitesi olan, 5’inci olarak Sağlık Bilimleri alanında Tıp Fakültesi olan şehirdesiniz. Gençlerimizi yüreklendiriyor, üzerimize düşeni yapma yönünde irade gösteriyor, gençlerimizi destekliyoruz. Ayrıca, 6 Şubat depremleri sonrasında yeni bir hayat, yeni bir anlayış içerisinde yerel yöneticiler olarak üzerimize düşeni yapma mantığı içerisinde çalışmalarımızı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Büyükkılıç, Tarihi Kentler Birliği’nin (TKB) düzenlediği ‘Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda Büyükşehir Belediyesi’nin tarihe sahip çıkan 2 proje ve 8 farklı uygulaması ile Tarihi Kentler Birliği’nin en büyük ödülü olan Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü’ne layık görüldüklerini hatırlatarak, şunları söyledi: “Metin Sözen hocama sağlıklı, hayırlı, uzun ömürler dilerken, onun adını taşıyan büyük ödülü bu sene Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin almış olması da Kayserimiz ve Kayserililer için onur belgesi olsa gerek diye, bizi tercih ve takdir eden, yaptığımız çalışmaları takip eden jürimize teşekkür ediyor, şehrimize bu ödülümüz hayırlı, uğurlu olsun.”

TMMOB Mimarlar Odası Kayseri Şubesi Başkanı Murtaza Er de, “Mimarlar Odası olarak geçen yıl ilkini düzenlerken bu şehirde mimarlık var diyerek geleneksel hale getirmeye çalıştığımız Kayseri Mimarlık Festivali’nin bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Mimarların sadece mimarlık çevresinde değil toplumsal ölçekte görünür olmasını ve tartışılmasını hedeflediğimiz bu festivallerin farkındalık sağlayacağına inanıyoruz. Bu nedenle bu festivalleri her yıl bir öncekinden daha kapsamlı, detaylı planlayarak organize etmeye çalışıyoruz. Son zamanlarda gerek ülkemiz gerek dünya üzerinde gelinen noktada karşılaştığımız birçok olumsuzluk var; savaşlar, iklim krizleri, küresel salgınlar, afetler, yakın çevremizde önemli tahribatlar oluşturduğu gibi insanların mevcut yaşamında farklı mekan arayışı oluşturdu. Bu konular tartışıldı ve bizim de katıldığımız birçok platformda toplantılar gerçekleştirildi. Bugün Kayseri mimarlık festivalinin teması tüm olumsuzluklara karşı yeni başlangıçların habercisi olsun diye ‘Yeni Hayat’ temalıdır” dedi. 

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler