150 Yıllık Sağlık Çalışanları Kaleme Alındı

Yazar Tahir Fatih Andı, Türkiye’yi sırtlayan tüm sağlık çalışanları için ‘Sağlık Olsun Vatan Sağ Olsun’ isimli kitabı kaleme aldı. Andı, kaleme aldığı kitabı İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli’ye hediye etti.

Yazar Tahir Fatih Andı, Türkiye’yi sırtlayan tüm sağlık çalışanları için ‘Sağlık Olsun Vatan Sağ Olsun’ isimli kitabı kaleme aldı. Andı, kaleme aldığı kitabı İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli’ye hediye etti.
Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi ve Milli Kütüphane’ den edindiği kaynaklarla 150 yıllık sağlık çalışanlarını kaleme alan yazar Tahir Fatih Andı, Covid-19 ile mücadele ederek ailelerinden günlerce ayrı kalan sağlık çalışanlarına da kitabında yer verdi.
Türkiye’nin çeşitli yerlerinde konferanslar verdiğini söyleyen yazar Tahir Fatih Andı, “Branşım edebiyat. Bu güne kadar yayımlanmış 17 kitabım var. 2015 yılından beri kısa adı SADET olan Sanat Düşünce Eğitim Derneği isminde bir derneğimiz var. Bu dernek çatısı altında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda gençlere rehberlik edebileceğimiz çalışmalara imza atmaya çalıştık. 2015 yılı Çanakkale’nin 100. yılıydı. ‘El ele Gönül Gönüle’ diye bir kitap yayınladık. Ortak kahramanlarımızı işledik” dedi.
Andı, “2019 Milli Mücadele’nin 100. yılıydı ‘Öncü Kadınlar’ dedik Milli Mücadeleye katılan kadınları anlatmaya çalıştık. Son süreçte tüm gezdiğim konferanslarda ihmal ettiğimiz bir konunun farkına vardık. Doğu Beyazıt’ta bir konferansa gittim 30 konferans tamamladık. Doğu Beyazıt Devlet Hastanesi Başhekimini ziyarete gittik.
Uzm. Dr. Demet Ökke, kitaplarımızı okuduğunu, belgelerin çok güzel olduğunu ve çocukların ilgisini çektiğini söyledi. Herkesi yazmışsınız ama bizi niye unuttunuz dedi. Bunu duyunca ben çok şaşırdım, bunu söyleyen her şeyden önce bir insan. Yaptıkları işin para ve pul ile ölçülmediğini sadece omuzlarına bir dokunulmasını istediklerini söyledi. Biz kardeşiniziz, bir ihtiyacınız var mı denilmesini istedik. ” diyerek kitabı yazmaya karar verdiğini anlattı.
14 Mart Tıp Bayramı’na yetiştirmek için kitabı yazmaya başladığını söyleyen Andı, “Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesinde, Milli Kütüphane’de arşivleri tarayarak, kitabıma arşivler ekleyerek çok şükür, Milli Mücadeleden bu yana cephede gayret etmiş hemşirelerimiz, hasta bakıcılarımız, ambulans şoförlerimizi araştırdım. 100-150 yıllık süreçte canlı örnekleri ile tarihi belgeleri ile ‘Sağlık Olsun Vatan Sağ Olsun’ kitabımızı tüm sağlık çalışanlarımıza armağan ettik.
Kayseri Üniversitesi Rektörümüz Kurtuluş Karamustafa ile işbirliği içindeyiz. Büyüklerimizin de onayı ile bu kitabı çıkardık. İl Sağlık Müdürümüzün de onayına ve bilgisine sunduk” diye konuştu

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler