'Ne biçim doktorsunuz' diyerek saldırdı

Kayseri'de dün sağlık çalışanının darp edilmesiyle ilgili detaylar ortaya çıktı.

Kayseri'de dün sağlık çalışanının darp edilmesiyle ilgili detaylar ortaya çıktı. Saldırgan Halil Ö'nün başka bir doktor tarafından yazılan ilacın markasını beğenmeyince değiştirmek için Kadir Tanver Aile Sağlığı Merkezi'ne geldiği ve sistemsel olarak ilacı yazamayan aile hekimi Celal Naci Gökçınar'a 'ne biçim doktorsunuz' diyerek saldırdığı öğrenildi.   
Kayseri'de yaşayan Halil Ö., iddiaya göre diş ağrısı çeken çocuğunu doktora götürdü. Burada diş doktoru, çocuk için ilaç yazdı. İlacı almak için eczaneye gelen Halil Ö., eczacının verdiği ilacın markasını beğenmedi. Bunun üzerine istediği ilaç markasını yazdırmak için dün sabah 08.30 sıralarında Kadir Tanver Aile Sağlığı Merkezi'ne geldi. Burada aile hekimi Celal Naci Gökçınar'a başvuran Halil Ö., istediği marka ilacın yazılmasını istedi. Aile hekimi Gökçınar, sistemde diş ağrısı için yazılmış ilaç olduğunu söyleyerek, bunun sistemsel olarak mümkün olmayacağını iletti. Bunun üzerine sinirlenen Halil Ö., odayı terk etti. Bir kaç saniye sonra geri dönen Halil Ö. aile hekiminin odasını ayağıyla tekmeleyerek, içeri girdi. Ardından da yumrukla aile hekimine saldırdı. Çevredeki sağlık çalışanları ve vatandaşlar yaşanan olayı ayırdı. Aile hekiminin yüz ve boynunda morluklar yaşandı. İhbar sonrası olay yerine gelen polis, Halil Ö'yü gözaltına aldı.
AİLE HEKİMİNİN İFADESİNE ULAŞILDI  
Yaşanan olay sonrası şikayetçi olan aile hekimi Gökçınar, polis merkezine gelerek, ifade verdi. Aile hekimi Gökçınar emniyette verdiği ifadesinde, "Halil Ö. dişi ağrıyan çocuğunu doktora götürmüş. Orada çocuğu için ilaç yazılmış. Ardından eczaneye gidince doktorun yazdığı ilaca eş değer olanını vermişler. Halil Ö. ilacın markasını beğenmeyince görev yaptığımız aile sağlığı merkezine gelmiş. Benden istediği ilacın markasını yazmamı istedi. Bende sistemsel olarak bunun mümkün olmayacağını söyledim. Kapıdan çıktı. Birkaç saniye sonra kapıyı ayağıyla tekmeleyerek içeri girdi. Bana 'ne biçim doktorsunuz' diyerek saldırdı. Kendisinden şikayetçiyim" dediği öğrenildi. 
Olayla ilgili polis ekiplerinin soruşturması sürüyor.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler