Yusuf Yeşilkaya

Kayserigaz! Lütfen Böyle Yapma!

KAYSERİGAZ! LÜTFEN BÖYLE YAPMA!

Yusuf YEŞİLKAYA

[email protected]

               Yazılarımızda medeniyetten, şehirleşmeden ve insan odaklı yapılan hizmetlerden söz ediyoruz. Okumak, öğrenmek, gelişmek her ne kadar insan için yapılması gereken etkinlik olarak gözükse de şehirlerin de gelişime ve hizmete ihtiyacı var.

Şehirlere yapılan hizmetler kurum ve kuruluşlar aracılığı ile olur elbette. Ama kurum adına hizmeti insan eliyle yürütür. Bu çalışmalar bazen çok planlı programlı yürütülürken bazen de maalesef “saldım çayıra,  Mevla’m kayıra” biçiminde plansız, özensiz ve takipsiz şekilde olabilmektedir.

Şimdi size adres vererek, yapılan çalışmanın nasıl yürütüldüğünden bahsetmek istiyorum. Yıldırım Beyazıt Mahallesi, İnci 1. Sokakta Kayseri Gaz boru hattı döşeme işi yapıyor. Abartmadan olduğu gibi yazıyorum.

Bundan tam iki ay önce bir sabah iş makineleri geldi. Sokağı boydan boya kazdılar. Yeni yapılacak bir inşaat için boru hattı döşeyeceklermiş. Eyvallah. Bir hafta on gün boyunca sokakta çalışma yaptılar. Boru hattını döşediler. Kazdıkları çukurun bir kısmını kapattılar ve bir kısmı halen açıkta bekliyor.

Niçin bekletildiğini bilmiyoruz. 

Çukurlar ne zaman kapatılacak bilmiyoruz.

Yol ne zaman tamir edilecek bilmiyoruz.

Yola ne zaman asfalt dökülecek bilmiyoruz.

Kim yapacak onu da bilmiyoruz.

Şehrin ortasında, gelişmekte olan bir mahalle ve unutulan bir sokak.

İki aydan fazla zaman… Bu süre zarfında yediğimiz toz, battığımız çamur, yarılan araç tekerleri cabası…

Lütfen, Allah aşkına! Kurum kendi mi yapıyor? Müteahhit firmaya mı veriyor? Artık nasıl oluyorsa? Bir an önce işinizi bitirin ve sokağımıza bir düzen gelsin.

MELİKGAZİ BELEDİYESİ - SİZE DE BİR SÖZÜMÜZ VAR!

Aynı inşaat çalışmasında yolun diğer tarafına hemen asfalt dökülürken İnci 1. Sokak olduğu gibi bekliyor. Ve bu sokak belediye hizmetleri açısından aç bir sokak. Mahallemizde yapılan parkları, oto parkları, çevre düzenlemelerini görüyoruz. Ve bunlar için teşekkür ediyoruz. Sadece yaptığınız bu güzel hizmetleri sokağımızda da görmek istiyoruz.

Not: Yazdığım yazının hiçbir siyasi amacı yoktur. Sadece yapılan çalışmaların planlı programlı ve denetimli olarak yürütülmesini istiyorum. Tozdan, çamurdan ve yarılan araç lastiklerinden yılmış bir vatandaş olarak bunu talep ediyorum.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri