Mehmed Asaf

Evdeyiz

Evdeyiz

 

Çin’in Hubei eyaletine bağlı Wuhan şehrinde Aralık ayı sonunda görülen ilk vakadan sonra hızla dünyaya yayılan Korona virüsü birçok ülkede hayatı durma noktasına getirdi. Ülkemizde ise Korona vakası birçok ülkeye göre daha geç görüldü. Bunda devlet yetkililerinin vakalar görülmeden önce aldıkları tedbirlerin etkisinin olduğunu da göz ardı etmemeliyiz. 

Özellikle eğitim öğretime verilen ara çok konuşulsa da virüsün yayılmasını azaltmak ve korunma tedbirlerini almak açısından çok önemli. “Bu bir tatil değil, bu bir eve kapanma seferberliği” başlığı ile duyurulan bu sürecin ne zamana kadar devam edeceği ise tam bir netlikte kazanmış değil. Bu süreçte özellikle sosyal medyadan yapılan felaket senaryolarına karşı psikolojik açıdan güçlü olmamız gerekiyor.

 

‘Peki bu zamanı nasıl geçirmemiz gerekiyor?’ sorusu ise herhalde başta veliler olmak üzere birçok öğrencinin zihnini meşgul etmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı, EBA ve Televizyon kanalları üzerinden 23 Marttan itibaren yapacağı uzaktan eğitim için hazırlıklarını da devam ettirmekte. 

 

Sokağa çıkmanın daha seyrek olacağı bu haftaları evde değerlendirmek biraz zor olsada bizler için bir ganimet değerinde olmalı. Ev halkının bir arada olacağı bu zamanlarda başta aile içi muhabbetin arttırılması bu zorlu ve stresli sürecin daha kolay aşılabilmesini sağlayacaktır. Hepimizin ellerinde olan internet üzerinden evde, aile içi iletişimi arttıracak oyunlar, etkinlikler bulunarak birçok aktivite rahatlıkla yapılabilecektir. Bunların yanında çocuğunun okuma alışkanlığını arttırmak ya da pekiştirmek isteyen aileler evlerinde okuma saati uygulamasına da başlamayı ihmal etmemeliler. Dini hassasiyete sahip babalar bu süreçte camilerde kılamayacakları cemaatle namazı evlerinde rahatlıkla aile üyeleri ile birlikte kılabilirler ve cemaat sevabından da mahrum kalmamış olurlar.  

 

Yukarıda yapılacak şeylerin sadece bir kaçını sıraladık belki ama evde yapılacak daha çok şey vardır. Sonuç olarak bu günleri sağlıklı bir şekilde atlatmak en büyük duamızdır. Ama geçen zamanı da iyi değerlendirmek için vakit kaybetmemeliyiz. Elimizde ki akıllı cihazlarımız ile bu cihazların kullanım saatlerini arttırmadan evlerimizde geçireceğimiz zamanı daha verimli hale getirmenin gayretinde olmalıyız.

 

Hepinize sağlık ve afiyet içerisinde günler diliyorum.

1 Yorum

Halil Akpınar

Halil Akpınar

26 Mart 2020
Hocam yazılarını devamını bekliyoruz. Kolay gelsin

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri