İzzet-i Kalem

28 Şubat Neden Yaşandı ?

28 ŞUBAT NEDEN YAŞANDI

              28 Şubat nedir? Ufak bir araştırmada karşımıza ilk şu ifade çıkıyor. ‘’28 Şubat 1997'de yapılan Millî Güvenlik Kurulu toplantısı sonucu açıklanan kararlarla "irticaya karşı başlayan ordu ve bürokrasi merkezli süreç’’

              Bu ülkeyi seven ve bu ülkede yaşayan insanların yaşam tarzlarına inançlarına saygı duyan ve onlarında önemsenmesi ve yaşanılabilir bir ülke olması için; geçmişimizle ve dinimizle barışık bir duruş sergileyen vatan evlatlarının sözde Ülkeyi bölme, Devleti yıkma amacı ile hareket ettikleri yaftası atılarak oluşturulan bir süreç. Sincan’da düzenlenen Kudüs gecesi, Başbakanlıkta ağırlanan Tarikat liderleri, O zamanki Başbakanımız rahmetli Necmettin Erbakan Hocanın duruşu, yaptıkları ve söylemleri bahane edilerek ülkenin onlarca yılının bu post modern darbe ile çalınması.

              Peki bu süreçte kim karlı çıktı? Emperyalist sermaye, Dünyayı sömüren ve yöneten emperyalist devletler. Ülkemizin üzerinde hain emelleri olan ve 2016 yılında deşifre olan FETÖ.

              Ülkemizde devlet bu darbe süreci ile muhafazakâr insanlarımızın inançlarına ve yaşam tarzlarına karşıymış görüntüsü verilerek. Halkımız ve geleceğimiz olan tazecik beyinler dolaylı olarak FETÖ nün dershanelerine, okullarına yönlendirildi.

              Hafızalarımızı yokladığımızda ve yakın tarihimize baktığımızda Cennet Mekân Abdülhamit Han, Rahmetli Adnan MENDERES ve yine Rahmetli Necmettin ERBAKAN Hoca bin bir türlü iftira ve darbelerle alaşağı edildiler. Peki sonuç? Sonuç her zamanki gibi hüsran, yokluk, adaletsizlik ve zulüm.

              Devletin bekası, Milletin geleceği için ömrünü feda eden Abdülhamit Han 33 yıl bir karış toprak kaybetmediği ve İslam ümmetini ayakta tutmak için çalıştığı için ala aşağı edildi. Sanayileşmeden, ulaşımdan, eğitime kadar Ümmete hizmet ettiği için ve hala onun elini uzattığı coğrafyalarda hayırla yâd edildiği için kötülendi.

              Ecdadının izini arayan, hükümet süresinden asılma sürecine kadar var gücüyle çalışan Adnan MENDERES; Ecdadının evlatlarını torunlarının Ülkelerine dönmelerinin yolunu açtığı için idam edildi. Türkçe okunan ezan ı aslı olan Arapça okunmasını sağladığı için asıldı.

              Devletine ve Milletine kendini hizmetkâr olarak gören ve ‘’ Önce Ahlak ve Maneviyat’’ düsturuyla hareket eden Necmettin ERBAKAN; ‘’Devlet, milletine efendi değil hizmetkâr olmalıdır’’ dediği için 28 Şubat darbesi ile alaşağı edildi. Ülkenin kalkınması için ağır sanayi hamlesi dediği için, Faiz bizim en büyük düşmanımız dediği için, Biz peygamberimizi, Müslüman kardeşlerimizi, Ecdadımızı seviyoruz dediği için 28 Şubat’ı yaşadı. İsrail, Amerika ve diğer emperyalist devletler Ülkemizin düşmanıdır dediği için ötelendi, aşağılandı, alaşağı edildi.

              Dikkat edersek söylemler, atılan iftiralar, yaftalar bir birine benzer. Geçmişimizi tarihimizi bilmez isek, nelerin nasıl yaşandığını ve yapılan algı manipülasyonları fark etmezsek geçmişte kaybettik, Allah muhafaza kaybetmeye devam ederiz.

              Kıymetli dostlar. Kim bu ümmet için, bu ülke için güzel bir şey yaparsa Rabbim ondan bin razı olsun. Yanlışlarını eleştirir; güzel hizmetleri için dua ederiz. Amma kimse bizim yerimize düşünüp bizim yerimize karar vermeye bize ayar vermeye çalışmasın. Selam ve Dua İle.

 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri