Muammer Benli

Plakaya Demir Attık !

PLAKAYA DEMİR ATTIK !

Spor Toto Süper Lig'in 30 haftasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ağırladığı Kayserispor'u 3-0 mağlup eden Fatih Karagümrük evinde oynadığı son 4 maçta 3'üncü galibiyetini aldı.

Kariyeri boyunca 3 gol attığı sezon olmayan Emre Mor, profesyonel kariyerinde ilk Hat-trick'ini Kayserispor karşısında yaptı. Son 4 maçında galibiyet yüzü göremeyen ve son 13 deplasmanında kazanamayan 38 puana(Plakaya) demiratan Yukatel Kayserispor. Ayrıca son 5 maçında toplamda 12 gol yiyen Hikmet Karaman'ın öğrencileri.

 Müsabakadan sadece bir enstantane vermek istiyorum. Maçın 75 dakikasında Emre Mor'un attığı 3.golde topu 58 metre sürerek hat-trick yapması galiba birçok şeyi bizlere anlatıyor. Hikmet Karaman'ın nasıl bir kadro ile çıkacağını neler yapması gerektiğinin sınırlarını belirleyecek olan elbette bizler değiliz. Oyuncu tercihleri ile alakalı kazanıldığında tercihler doğru kaybedildiğinde tercihlerin yanlış denilmesi bu işin doğasında var olduğunu da bilmeyen yoktur. Süper Lig uzun bir maraton ve bu maraton da her zaman zor ve meşakkatli olmuştur. Artık bütün takımların oyuncu kalitesinin arttığını ve oyun organizasyonlarının artmaya başladığını gözlemliyoruz.

 Kayserispor taraftarının sesi olmak gerekirse bu sene rahat bir lig geçiriyoruz derken tekrardan küme düşme hattına yaklaşılması ve 3 puanlık bu sistemde tehlike çanlarının tekrar çalıyor olması. Bir an önce Hikmet Karaman'ın ve öğrencilerinin lige konsantre olması koşmadan, mücadele etmeden, rakipten daha fazla istemeden puan veya puanlar kazanılamayacağının farkına varmaları gerekiyor.

Ligde iddiası kalmadı diyenler için de futbolun artık bir oyun değil endüstri olduğunu beraberlikte ve galibiyetlerde kulübün finansal açıdan rahatladığını hatırlatmak isterim.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri