Ahmet Avanlıer

Bazı İnsanlar Vardır…

Bazı insanlar vardır,

Yaşadıkları döneme değer katan, düşünce ve projeksiyon insanlarıdır onlar,

bazıları çok kızar, bazıları çok sever onları,

bazıları nefret eder hain ilan eder, bazıları vefatından yıllar sonra bile satır satır haklı çıkan yazı ve sözlerinde bir kez daha anlar onların değerini,

Sevilmek, beğenilmek gibi dertleri yoktur onların…

İnandığı değerleri vardır, uğruna bedel ödenecek davaları vardır, zamanın ötesinde bakış açıları ve saygın dertleri vardır onların.

Alkış budalası değillerdir…

Güce göre şekil almazlar. Zamanın sevileni olayım düşüncesi, “rayting ve like kaygısı!” ile inanmadığı hiçbir şeye “şakşak” yapmazlar.

Dünya ile ahiret menfaati çakıştığında hiç düşünmeden, bir an dahi tereddüt etmeden ahireti tercih ederler. Halleri ve kalleri ile de tasdik ederler bu durumu.

Allah dostlarını dost edinir, İslâm düşmanlarına bütün benliği ile düşman olurlar.

Kendi sözleri Kur’an ve sünnete, Hâk ve hakikate uyuyorsa bir kısmın hoşnut olmaması umurunda olmaz onların. Hatta din düşmanlarının düşmanlığını kazanmayı şeref nişanesi olarak görürler. Resmini dahi gördüğünde yüzü asılan yüzsüzlerden anlarsın bu hakikati.

Yaşarken ibretlik nasihatler verirler, cenaze törenleri ile dahi mesaj vermeye devam ederler. Anlayanlar için sevgi iken, kızdırdıkları için “deli”dir seviyesi.

Ölüm haktır ve her canlı tadacaktır elbette…

Ama bazı insanlar vardır öldükten sonra da yaşarlar. Özlenirler, hem de çok özlenirler ama zaten aramızdadırlar sözleri ve yazıları ile…

Öldükten sonra bile dostlarını sevindirmeye, düşmanlarını kızdırmaya devam ederler.

Hülasa dostlar;

Bazı insanlar vardır, sevenlerinin dahi cesaret edemeyeceği şekilde hakkını vermiştir hayatın.

5 Mayıs 2019 günü ahirete irtihal etmiş Kadir MISIROĞLU Üstad’da bu insanlardan biridir bana göre. “zerre miktarı hayrın ve zerre miktarı şerrin” hesabının verileceği ahiret yurdunda Rabbim bizleri mahcup eylemesin.

Bizler Kadir MISIROĞLU’nun davasına sadakatine, korkmadan doğruları söylemesine, İslâm’a olan bağlılığına ve İslâm düşmanlarına olan savaşına şahitiz.

“İnna lillah ve inna ileyhi raciun”

Saygı ve dualar ile yâd ediyorum. Ruhu şâd, mekanı cennet olsun inşallah.

 

 

 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri