Orhangazi Serbest

İslami Dayanışma Oyunları

İSLAMİ DAYANIŞMA OYUNLARI

Tarihler 10 Eylül 2013'ü gösteriyor.

Sempatik bulduğumu her ortamda dile getirdiğim gazeteci ağabeyimiz Ahmet Hakan; "Sıralı tam liste: İşte kaybetme nedenleri" başlığı ile tarihe not düşmüş o günlerde.

"Dün yazmıştım: Umarım biri çıkıp da “Biz de kendi olimpiyatlarımızı yaparız kardeşim” demez diye... Korktuğum başıma geldi... AK Partili Sadık Yakut, dakika sektirmeden patlatmış beyanatı: “Biz de Türk ve İslam olimpiyatları düzenleriz”. İyi de Sadık Bey, düzenleyeceğiniz olimpiyatlara katılacak kaç İslam ülkesi çıkar, hiç hesap ettiniz mi? Suriye, Irak, Mısır, İran, Lübnan, Libya, Körfez, hatta Azerbaycan falan... Ne yaparlar acaba?"

Üzerinden yaklaşık dokuz sene geçmiş.

Tarihler 5 Ağustos 2022'yi gösteriyor.

09 - 18 Ağustos tarihleri arasında Türkiye dahil 56 ülkeden yaklaşık üç bin sporcunun katılım sağlayacağı Konya'da düzenlenecek olan 2021 İslami Dayanışma Oyunları'nın organizasyonuna ulaşmak üzere yola çıktım.

Seyahatim esnasında "koca bir mahallenin" olimpiyatların başlığı üzerine yaptıkları konuşmalara da kulak kabarttım.

Haklarını teslim ettiğim birçok başlık olmuş olsa da ben o koca mahalleden bir diğer deyimle bizim mahalleden farklı düşünüyor ve farklı bakıyorum.

Daha iyi bir dünyanın İslam ülkelerinin kaynaşması, kucaklaşması ve bir bütün olması ile mümkün olabileceğini düşünüyorum.

Yarışmacı ülkeler arasındaki etkileşimde sporun büyük bir katkısı olduğu kanaatini taşıyorum.

Gelecek yüzyılda, politika ve karar vericiler, spor diplomasisini küresel ve bölgesel meseleleri ele almak için bir fırsat ya da araç olarak gördükleri takdirde belkide daha iyi bir dünyayı mümkün kılmak anlamında bilinçli adımlar atabileceğimize inanıyorum.

İslam ülkelerinden gelen on binlerce gencin salona teşrif ettiği esnada tüylerimizin diken diken olmasını, gözyaşlarımıza hakim olamayışımızı bir umut vesilesi olarak görüyorum.

Belki de masumane bakıyor; kanın, gözyaşının, vahşetin ve zulmün bitmesini bu atmosfere bağlıyorum.

Belki de İslam ülkelerinden gelen sporcuların madalya peşinde koştuğu, ter döktüğü vakitlerde; Eda bebeklerin, Gazzeli Müslümanların kaderini değiştirmek anlamında bir çürük ipliğe hülyalar diziyorum.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri