Av.Fevzi Konaç

“Her Şey Hayallerle Başlar” Demeyi Senden Öğrendik...

ERBAKAN HOCAM BİZ “HER ŞEY HAYALLE BAŞLAR” DEMEYİ SENDEN ÖĞRENDİK…

Biz hayata hep Rahmetli Erbakan Hoca’mızın bu güzel sözünün ışığında bakmaya çalıştık. Hayalpereste olmadan ülkemiz ve insanlık için iyiyi, güzeli ve faydalıyı istemenin sebeplerine sarıldık. Çok acılar gördük, zulümler yaşadık, ötelendik ve örselendik ama ne hayal etmekten vazgeçtik ne de hayallerimizle ilgili gayretten yıldık.

Hocamız kaldırdığı başparmağı ile bizlerden her söz alışında…

Önümüze koyduğu hedefler ve hayal ettiği projelerinin hiçbirini garipsemedik. Hadi canım bu da olur mu? demeden, inandık peşinden koştuk. O inanmadığı hiçbir şeyi dillendirmedi. İnandı, iman etti ve aşkla çalıştı. Ama ne çalışma! Tıpkı doksan yaşının üzerinde iken, İstanbul’un fethi için surların önünde şehid olan Eba Eyyub El-Ensari gibi. Ömrünün son günlerinde tekerlekli sandalyesindeki mücadelesini anlamayanlar makam için, liderlik için olduğunu zannettiler. İstihza ile dalga geçtiler. Ama o kimseye eyvallah etmeden, karamsarlığa düşmeden bütün hücreleri ile inandığı davası ve ülke sevdası için SİHA’ların önünde çıktı karşımıza. İnandı ve hep hayallerinin peşinden koştu.

İslam Birliği dedi.
Yaşanabilir Türkiye dedi.
Yeniden Büyük Türkiye dedi.
Ve Yeni Bir Dünya hayalini bize aşıladı.

Bu hayaller, o yaşarken ne yazık ki bazı ufku dar olanlara bir beden bol geldi. Anlamadılar. Mümkün görmediler. Hatta engel olmak için neler neler yapmadılar ki? Kaç kez çelme taktılar. Partilerini ve kurduğu teşkilatları kapattılar. Onun yaşarken dillendirdiği ve heyecanla peşine düştüğü projeleri bazıları korkusundan ağzına bile alamadılar.

Bu bayram Filistin’de yaşanan olaylar sırasında içim kan ağlarken, Hocamızın konuştuğu eski videoları yeniden gördüm. Hocamız Ayasofya’nın özgürlüğü için ne kadar miting yapıp, fetih kutlamalarında kendisini sevenlerden ne kadar söz almışsa, bu hayalinin bedelini ödemişse… aynı şekilde siyasi hayatının tamamında Siyonizm’e, fanatik işgal ve terör devleti olan İsrail’e karşı mücadele etmiş ve bize sürekli olarak özgür Kudüs hayalini anlatmaya çalışmıştı. Sadece bu hayali nedeniyle başına gelmeyen kalmadı dersek yeridir.

Peki yıldı mı? geri adım attı mı? vaz geçti mi? ... Asla… o inandı, savundu, bedel ödedi ama asla umudunu yitirmedi. Ve bize eğilmez bir örneklik ve büyük bir miras bıraktı.

İşte bize kalan miras; Hocamızın davası ve hayalleridir. Bu mirasın kime kaldığının tartışmasına girmeden, bana kalan kısmı ile ilgili aynen Hocam gibi ömrümün son demine kadar onun doğrularının gerçekleşmesini hayal etmeye devam edeceğim inşallah.

Yeryüzündeki bütün Müslümanların birliğini hayal etmeye, bunun bugün Cumhurbaşkanımızın da hedefi olmasını hayal etmeye, ümmetin dağılmış tespihinin ülkemiz eliyle yeniden dizilmesini hayal etmeye devam edeceğim. Bu tespihin imamesi Türkiye’dir ve imamenin tanelerini toplamasını Reis’imden beklemeye devam edeceğim.

Diyorlar ki; İncirlik Üssü içerideki ihanet merkezidir. Aynen inanıyor, sadece İncirlik değil ABD’nin tüm üslerinin kapatıldığı günü görmenin hayalini yaşıyorum. Kim ne kadar işin hakikatını biliyor? ve doğrudur bilemiyorum. Kürecik Radar Üssü İsrail’e Hamas’ın ve Kassam Tugayları’nın attığı füzelerin anlık bilgisini veriyor ve atılan füzeler havada yok ediliyor, diyenleri görüyorum. Eğer öyle ise kendimizi kandırmanın alemi yok. Bir yandan Filistin’li şehitlere ağlarken diğer yandan İsrail’in ekmeğine yağ sürüyorsak şayet, Allah bizi affetsin. Bu işin Nato’sunu ve bedellerini hesap etmeden, ülkemin bağımsızlığı adına bu üssün de kapanması hayalimdir artık. Katliamlarını eleştirdiğimiz, lanetlediğimiz Siyonist İsrali’le bir kısım ilişkilerimizin devamına bizi mahkum eden süreçlerin bitirilmesi hayalim var benim. Kudüs’te bizi beklerken “nerede kaldınız?” diyen mazlumları kucaklamak adına hayalim ver benim.

Birkaç gündür başka bir hayalim daha var ki; her aklıma gelişinde içim ürperiyor ve heyecanlanıyorum… gönlümü titretip, rüyalarımı süslüyor… hayal işte…!!

Cumhurbaşkanımız çıksın ve desin ki;

“Mehmetçik… Miraç’ın emaneti, Efendimiz AS’ın ayak izinin beldesi Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın izzetinin korunması için gemilerle yola çıkıyor. Ordumuzun güvenliğinin tesisi için SİHA ve İHA’larımız Kudüs semalarında dolaşacak. Huzurun tesisi için giden silahlı güçlerin komutanlığını ülkemiz yapacak. Ve bu güç Kudüs özgür olana kadar tıpkı Hasan Onbaşı gibi nöbetine devam edecek…”

Allahuekber… Allahuekber… Allahuekber…!!!
Siz diyorsunuz ki; bu mümkün değil.
Siz diyorsunuz ki; ABD buna izin vermez.
Siz diyorsunuz ki; üçüncü dünya savaşı çıkar.
Siz diyorsunuz ki; Türkiye’yi ekonomi ile boğarlar.
Siz diyorsunuz ki; satılmış Arap liderlerle bu iş olmaz.

Biliyorum… siz zaten Hocamın bütün hayallerine de olmaz dediniz. Başörtüsü kamusal alana giremez dediniz. İmam Hatipli asker/polis olamaz dediniz. Ayasofya açılamaz dediniz. Siz o ve onun yetiştirdiklerine vampir bile dediniz. Partilerinin kapatılması yetmez, köklerinin kazınması gerekir bile dediniz. Muhtar bile olamaz dediniz. Siz İmam Hatipli biri Cumhurbaşkanı olamaz da demiştiniz.

Çünkü tanklardan korktunuz. Darbelerden çekindiniz. Hesap ve kitap yapıp, kulların rızasını öncelediniz. Hatta kiminiz orduyu göreve çağırıp, onun arkasından bu milletin öz evlatlarına parmak salladınız. Alemlerin Rabb’ini hiç hesaba katmadınız. Peki ne oldu ???

Ben söyleyeyim; ne geçmişte Hocamızın hayallerine pranga vurabildiniz ne de ilahi döngüdeki Rabb’imizin takdirine engel olabildiniz. Bizim de hayallerimizin önünde duramayacaksınız.

Ve inanıyorum ki; bizler bugün hakkıyla çalışırsak ve direncimizi korursak… bize her şeyin hayalle başladığını örnek hayatı ile öğreten Hocamızın yolunun yolcusu olmaya devam edersek… Reis’imiz eliyle bunların birçoğunun daha gerçekleştiğine şahitlik edeceğiz. Güçlü bir Türkiye’nin inşası için duamız onunladır. Yeni bir dünya bizlerin eliyle kurulacak… İnşaallah… İnşaallah… İnşaallah…

1 Yorum

A. B

A. B

28 Mayıs 2021
TESBİHİM İpi kopan tesbihim, Dağılmış tane tane, Acı ama teşbihim, Hani nerede imame? Taneleri toplayın, Hakk ipine derleyin.. Bir imame bağlayın... Tevhid gelsin meydane Sait Çekmegil

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri