Murat Çakır

Yoruldum..

YORULDUM..

Bizimkisi son günlerde yaşananları görünce El-Hacc Mâlik eş-Şabâz’ın(Malcolm X) “Bütün uyuyanları uyandırmaya bir tek uyanık yeter.” Galiba bu söz güncelliğini kaybetti. Hepimiz uyanık olduğumuzu söylüyoruz ama birbirimize düşmüş durumda olduğumuzdan yine olanlar oluyor, diyerek söze başladı ahretliği ile. Ahretliği kıtlama içtiği çayından bir yudum alıp sadece başını salladı. Bizimkisi durmaksızın devam etti;

Doğru kelimeyi söylemek istersin ama bir türlü aklına gelmez. Bulabilmek içinde ‘‘Dilimin ucunda’’ diyerek karşındakini oyalarsın ya işte öyle bir gündeyim.. Bahar şenlikleri, Avrupa’daki Türkler Kayseri’ de buluşuyor şenlikleri, yaz konserleri derken bayağı hareketli günler yaşadık. Yaşı kırkın üstünde olanlara hitap etmeyen, kültürümüzle uzaktan yakından alakası olmayan, mantar gibi her gün bir yenisinin çıktığı, sadece isimlerini kullanan onlarca kendini sanatçı diye tanıtan şahıslar sahnelerde boy göstermeye başladı. Sahnede örfümüze, geleneklerimize, göreneklerimize bırakın uymayı dinimize kadar laf eder olmuşlar.  Ve bizden dediğimiz bizim seçtiğimiz kişiler ve kurumlar bu arkadaşları davet etmek için birbirleri ile yarışıyorlar. Oysaki adına İslami müzik, yeşil popta denilen ama en çokta ezgi dediğimiz ve birçok gencin hayatında izler bırakan unutulmayan ezgiler vardı.. Unutuldu..

Belki de eskimeyen ezgiler olsaydı hala hayatımızda, eskimezdi aramızdaki samimi ilişkiler.. Eskimezdi birbirimize olan saygımız.. Eskimezdi sevgimiz.. Eskimezdi birbirimizi dinlememiz.. Artık kimse kimseyi dinlemiyor.. Tecrübelilerimizi dinlemiyor artık.. İyilerimizi dinlemiyor artık..

Yoruldum..!

Ne diyordu Câhit Zarifoğlu “İnsan ara sıra içinin Hira’ sına çekilmeli…”

Çünkü yolumuzu kaybettik. Geri dönmek içinde ekmek kırıntısı bırakmadık geriye. O yüzden yeniden başlamak, yeniden sıçramak için başladığın yere geri dönmek gerekir. Geri dönelim ki bize verilen mesajın ne olduğunu hatırlayalım, yola çıkmış olduğumuz davayı tekrar diri tutalım. Şöyle sağlam bir titremeyle kendimize gelelim. Yeniden amelde ihlası, namazda huşuyu, efendimizin ahlak örnekliğini, verdiğimiz sözün kıymetini ve gerçek samimiyetimizi bulalım.

İşte o zaman bir uyanık yeter bütün uyuyanlara..

Hira’ dan indiğimizden beri her geçen gün dünyevi işlere kaptırdık kendimizi, mal, makam, iktidar, güç, servet, şehvet ve şöhret ne varsa hepsinin peşinden koştuk. Ve bunu yaparken kardeş dediklerimizin sırtına bastık. Ve bizden olmayanların bize karşı yaptıkları oyunları göremedik. Artık uyanmanın vakti gelmedi mi?.

Yoksa bir hicrete mi ihtiyacımız var. Tüm yalanlardan, haramlardan, ikiyüzlülüklerden, kepazeliklerden, sahtekârlıklardan, samimiyetsizliklerden ve ahlaksızlıklardan kurtulmaya. Okçular tepesini korumak için, ahlakı korumak için, istikameti kaybetmemek için, doğru yol üzerinde olmak için..

Birkaç kişi de kalınsa sakın bırakmayın o tepeyi.. Bizden sonra gelecekler için hiç olmazsa bir tohum bırakın tepeye. O tohum gün gelir Allah’ın yardımı ve bereketi ile yeniden değer yüreğimize.

Ve yürekler yeniden iman eder, yıkılır tüm algılar. Ve kazanan İslam olur, olacakta.. Yeter ki bir avuçtan fazla içmeyin nehirden ve hiç terk etmeyin o tepeyi..

Birden ahretliği sözünü kesti bizimkisinin. Peki, sen. Sanki bu bir vasiyet gibi konuşuyorsun. Bizimkisi şekersiz biraz da soğumuş çayından bir yudum aldı ve derin bir iç çekti..

Canım çok şey anlatmak istiyor ama yorgunum. Beynim yorgun, bedenim yorgun, bunca şeyi affeden kalbim bile yorgun artık. Heveslerim yorgun, iyimserliğim yorgun, konuşarak anlaşmaya olan inancım bile yorgun. Benden geriye mecalsiz bir şey kaldı sadece. Çok yorgunum. 

Şahadet, adamak ve adanmaktı. Hiçbir şeyin karşılıksız yapılmadığı menfaat girdabında, yalnızca Allah için yaşamaktı. Şahadet, gül bahçesine dalmaktı. Rabbimiz, ayaklarımızı bu davada sabit kıl ve bizlere kâfirler topluluğuna karşı yardım et ve bizlere şahadetlerin en güzelini nasip et! Şehadet isterim Ya Rab..

Selam ve Dua ile

Murat Çakır

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri