Yılın Ahisi'nden Başarılı Olmanın Yolları

Yılın Ahisi Aysel Kılıç, 'Emek vermeden bir şey olmuyor'

Kayseri'de 2021 ahilik törenin de kaftan giyen isimlerden  biriside Berberler ve Kuaförler Odası üyesi Aysel Kılıç oldu. Aysel Kılıç ahiliğin kendisi ne anlam ifade ettiğini anlattı.
 
Yarınada umutla bakmak gerekiyor diyen Aysel Kılıç “1995'den beri bu sektördeyim. Ahilik ödülünü çok gururla taşıdığıma inanıyorum. Ben Kayseri'de 8 yıl estetisyen yetiştirdim. Kayseri'de şu anda bütün merkezlerde benim yetiştirdiğim elemanım vardır. Kayseri'de bir duayen olduğumu biliyorum. Biraz ukalaca bir söz ama hepsi benim çocuklarım hepsiylede gurur duyuyorum.
 
Şu anda bütün merkezlerde benim yetişirdiğim bir kızım bir oğlum vardır. Ahilik demek bana göre iyi niyet, fedakerlık, dürüslük, hoşgörü ve cömertlik demek. Çocuklarımızın bir çoğu bize çok küçük yaşta geliyorlar. Onlara mesleki eğitim veriyoruz. Ahilik insan olmanın bütün vasfı demek. Bunuda gurula taşıdığımı biliyorum.
 
Kendi mesleğimle ilgili sık sık ödül almışımdır. Emek vermeden hiç bir şey olmuyor. Türkiye'yi bırakın mesleğimle ilgili dünyada gitmediğim bir yer kalmadı.
 
Şu anda ki gençler çok çalışmayı sevmiyor. Bizler gerçekten çok çalışkandık. Çocuklarım elimde fırça gördükleri zaman 'Annem yine fırçaları almış saklan' derlerdi. Ben gece gündüz çocuklarımda bile çalıştığımı hatırlıyorum. Önünüze bir hedef koyun o hedefe gerek koşarak gerek yürüyerek gerekse sürünerek ulaşmak. İdealist olmak gerekiyor. Yarınada umutla bakmak gerekiyor. Ahiliğin anlamı da insan olmak” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler