Ahmet Avanlıer

Yeter Artık

YETER ARTIK

13 Kasım Pazar günü akşam saatlerinde, haraketliliği ve uluslararası birçok misafirin, turistin göz bebeği konumu ile aşikar İstiklal Caddesinde meydana gelen terör eylemi haberi ile kahrolduk. İlk belirlemelere göre 6 vatandaşımızı teröre şehit vermiştik. Ve bir kısmı ağır olmak üzere 152 yaralımız vardı. Canımız yandı, kanımız dondu.

Bu yazıyı yazdığım sırada eylemi gerçekleştiren kadın terörist ve olay ile ilgili 25 kişinin gözaltına alındığı  haberi geçiyordu ekranlardan. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun olayla ilgili duyduğu üzüntüyü dile getirdikten sonra “ Bu eylemi gerçekleştirenlerin bize ne mesaj vermek istediklerini biliyoruz, mesaj aldık. Hiç merak etmesinler karşılığını daha ağır vereceğiz.” sözlerine ve bu çetin coğrafyada içinden geçtiğimiz siyasi gelişmelere ve değişen dünya konjonktürüne bakılırsa daha uyanık ve dikkatli olmamız gereken bir dönem başlıyor. Uyguladığı denge siyaseti, adından söz ettiren savunma sanayisi ile her geçen gün güçlenen ve tüm dünya coğrafyasında söz sahibi olmaya başlayan, bölgedeki tüm siyasi ve coğrafi gelişmelerde eskisi gibi figüran veya seyirci olmaktan çıkıp masada söz sahibi olmaya başlayan, etrafında olan bitene sessiz kalmayan ülkeme bölgedeki eli kanlı maşaları ile terör üzerinden mesaj verme hadsizliği.

İç siyasetteki desteklediği beceriksiz aktörleri, ekonomik, ulusal, bölgesel hamleleri ile diz çöktüremediği milletin iradesini en iyi bildikleri yöntemle, kanla, terörle dize getirmeye çalışma çaresizliği.

Ama artık yeter... sizi çok iyi tanıyoruz...

Aynı konuşmasının devamında Sayın Soylu da söyledi “ Bugün Amerika tarafından yapılan taziye mesajının da katilin olay yerine ilk gelenlerden birisi olduğu gerçeğini değerlendirmeyi ben düşünüyorum.” diyerek kartları açık oynayalım dedi adeta. Olay ile ilgili New York Times'ın haberi verme şekli ise kendilerini ele veriyor. "Her yıl dünyanın dört bir yanından Türkiye'yi ziyaret eden on milyonlarca turistin çoğu,  Pazar günkü bombalamanın gerçekleştiği bölgede vakit geçiriyor" Amerika’nın en saygın gazetesi haberinde teröre şehit verilen Türklerden ve yaralılardan bahsetmeyip turizm üzerinden adeta ülkemi terör ile özdeşleştirip, Türkiye’ye gitmeyin çağrısı yapmış ve kin kusmuştur.

Ama artık yeter... sizi çok iyi tanıyoruz.  

Kullanmaya müsait kullan at maşalarınızı çok iyi tanıyoruz. Kanla beslenen namussuz taktiklerinizi çok iyi biliyoruz. Kışkırtmaya yönelik, infiale yönelik, teröre yönelik stratejilerinizi çok iyi biliyoruz.

Ama artık yeter... sizi çok iyi tanıyoruz.

Değişimi, dönüşümü, güçlü Türkiye olmamızı engelleyemeyeceksiniz. Medeniyet kodlarımızı hatırlamaya başlamışken, tekrar söz sahibi olmaya başlamışken, mazlum coğrafyalarda umudun adı olmuşken bu yürüyüşü durduramayacaksınız.

Ama artık yeter... sizi çok iyi tanıyoruz.

Tarih boyunca bilmem kaçıncısını seyrettiğimiz çürümüş senaryonuza kanacak bir millet yok artık. Küllerinden defalarca doğmuş ve yeniden doğacak bir milleti terörle durduramayacaksınız.

Artık yeter...

Terör şehitlerimize Allah’tan rahmet,  yaralılarımıza acil şifalar diliyorum

Ahmet AVANLIER / 14.11.2022

1 Yorum

Esad

Esad

15 Kasım 2022
Helal olsun çok doğru demişsiniz ağırınıza sağlık

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri