Yayalar Kayseri’nin Kırmızı Çizgisi

Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda yoğun katılımla “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” sloganıyla yaya farkındalığını artırmak için etkinlikler düzenlendi. Yapılan etkinliklere Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Jan. Alb. Nadir Çelik, kaymakamlar ve diğer kamu görevlileri ile çok sayıda vatandaş iştirak etti.

Etkinlik sırasında bir yaya geçidinin orta şeridi kırmızıya boyanarak yayaların önceliği vurgulandı, vatandaşlara bu konu ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Vali Günaydın basın mensuplarına yaptığı açıklamada: “Bugün yaya geçitlerinde meydana gelen kazalara dikkat çekmek için Önce Yaya sloganı ile başlatmış olduğumuz çalışmaların sahadaki yansımalarını hep beraber görelim istiyoruz, bu konuda farkındalığı artırmak istiyoruz. Özellikle sürücülerimizden yaya geçitlerine yaklaştıktan sonra çok daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Bunun dışında biliyorsunuz şehir içi ve şehir dışı hız limitlerimiz belli. Bizler şehir içindeki hızlarımızı belirlenen limitler dahilinde yaparsak, bu konuda hız limitini aşmaz isek bu kazaların meydana gelme olasılığı da azalır. Burada her şey sürücülerin elinde. Ayağımızı yaya çizgisine attığımız andan itibaren geçiş önceliği yayalarımızındır” diyerek sürücülerin yaya geçitlerinde duyarlı olmaları gerektiğini belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç ise “Hatalar silsilesine vesile olmayalım, hepimiz kurallara uyalım” diye konuştu.

Etkinlik süresince çocuklara ve vatandaşlara maske, çikolata ve “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” yazılı şapkalar dağıtıldı.

Benzer etkinlikler bugün içerisinde İçişleri Bakanlığına bağlı müesseselerin çalışmalarıyla ve “Önce Yaya” uygulaması kapsamında yurt çapında yapıldı.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler