Yalan paylaşım sonrası gözaltı kararı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail Başbakanı Netenyahu’yla, Filistinlilerin Türkiye’ye gelmesi için görüştüğü yalanı sonrasında gözaltı kararı geldi.

Daha önce  Adnan Oktar silahlı suç örgütünün üyesi olduğu ortaya çıkan, sosyal medyada 7/24 yalan haberlere imza atan ve algı operasyonları yapan Bircan Yıldırım isimli şahıs yeni bir iftiraya imza attı. ‘İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yla Cumhurbaşkanı Erdoğan 2 milyar dolar karşılığında 1 milyon Filistinlinin Türk vatandaşı olması ve Türkiye’ye gelmesi’ yalanını sosyal medya hesabından paylaşan Yıldırım'a ilk olarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yanıt geldi. Daha sonra emniyet güçleri tarafından yapılan operasyon ile  gözaltına alındı.

“TAMAMEN UYDURMADIR”

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi sosyal medyadan yaptığı açıklamada iddialar tamamen uydurmadır diyerek şöyle devam etti:

“Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Netanyahu'dan açıklama: 2 milyar dolar karşılığında 1 milyon Filistinlinin Türk vatandaşı olması, Türkiye'de yaşaması konusunda Erdoğan ile anlaştık." iddiası doğru değildir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yönde bir görüşmesi veya İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun böyle bir açıklaması söz konusu değildir. İddialar tamamen uydurmadır.”

 

GÖZALTI KARARI GELDİ

Sosyal medyadan yalan paylaşım yapan Bircan Yıldırım için harekete geçen Emniyet güçleri, farklı adreslerde arama yaptı. Dijital eşyalarına el konulan Yıldırım’ın ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Bircan Yıldırım hakkında, “Yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçundan TCK M. 217/A uyarınca resen soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Kaynak haber7.com

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler