Vatandaşımızın Çektiği Zorlukların Farkındayız

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Kayseri'de katıldığı toplantıda ekonomi konusuna değinerek...

KAYSERİ,(BGC)- AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Kayseri'de katıldığı toplantıda ekonomi konusuna değinerek, "Öyle görünüyor ki Türkiye 2021 yılı sonu itibariyle de yüzde 10 civarında bir büyümeyi yakalayacaktır. Bunu belirtirken her şey güllük gülistanlık, halkımız zorlanmamıştır demiyoruz. Vatandaşımızın bütün çektiği zorlukların farkındayız ve bunların tedavi edilmesi için çalışıyoruz" dedi.
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Kayseri'de düzenlenen basın toplantısında ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Son dönemde pandemiyle mücadele edildiğini kaydeden Kurtulmuş, "Ekonominin son gidişatı hakkında konuşan Kurtulmuş, yaşanan krizin yalnızca Türkiye değil, küresel bir sıkıntı olduğunu belirterek, "Ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiğimizi biliyoruz. Bu sadece Türkiye'ye ait bir zorluk değil, küresel ekonomide ki zorluklarında bütün dünyayı etki altına aldığı yeni bir dönemin olgusudur. Öyle görünüyor ki  önümüzdeki dönemde dünya ekonomisini çalışma şekillerinden, ekonomideki paylaşım düzenlerine kadar her alanda kökten değiştirecek bir değişimle karşı karşıya kalacağız. Dünya ekonomisinde pandemi döneminde ortaya çıkan bir önemli değişim ise emtiya fiyatlarında ortaya çıkan olağanüstü yüksek gelişmelerdir. Bunu dünyanın her yeri için söylüyorum" ifadelerini kullandı. 
'TÜRKİYE 2021 YILI SONU İTİBARİYLE DE YÜZDE 10 CİVARINDA BİR BÜYÜMEYİ YAKALAYACAKTIR' 
Ekonomi hakkındaki değerlendirmelerine devam eden Kurtulmuş, "Türkiye, pandeminin başından itibaren sürekli güncelleyerek aldığı kararlar sayesinde ekonomimizde geri gidişi asla mümkün kılmamıştır. Bu anlamda Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte 21.7 büyüyerek dünya ekonomisinde 2'inci büyük gelişmeye sahip olmuş ama aynı şekilde de dünya ülkelerine baktığınız zaman bu dönemde İngiltere'den sonra ikinci olmuş. Öyle görünüyor ki, Türkiye 2021 yılı sonu itibariyle de yüzde 10 civarında bir büyümeyi yakalayacaktır. Bunu belirtirken her şey güllük gülistanlık, halkımız zorlanmamıştır demiyoruz. Vatandaşımızın bütün çektiği zorlukların farkındayız ve bunların tedavi edilmesi için çalışıyoruz. Türkiye'nin en sağlam ekonomisine sahip, şehir ekonomisi bakımından en güçlü şehirlerinden biri olan Kayseri'de bunu söylüyorum" diye konuştu.
'ERKEN SEÇİM YOK'
Cumhuriyet Halk Partisi'ni eleştiren ve erken seçim olmayacağını vurgulayan Kurtulmuş, "Bir diğer söyleyeceğim husus ise, eskiden devletin temel vazifesi, vatandaşı terbiye etmek, kılık kıyafetinden ne düşüneceğini ve hangi siyaseti tercih edeceğini ve vatandaş devlet adına bir istikamete sokmaktı. Tabi ki bu zihniyetin arkasında Cumhuriyet Halk Partisi zihniyeti olduğunu hepimiz biliyoruz. Kılıçdaroğlu diyor ki, biz muhafazakar kitleleri yıllarca anlamadık. Şimdi onlardan özür dilemek, onlarla helalleşmek vaktidir. Biz halka tepeden bakıp, fanuslar içerisinde siyaset yaptık şimdi halkımızın içinde olacağız değer ve inançlarına daha fazla sahip olacağız diyor. Ben bu konuda sadece Üsküdar'da akşam oldu demekle yetiniyorum ama CHP'nin bu anlamda değişim göstermesini onlardan daha çok başta biz isteriz. Ama korkumuz şudur ki, CHP'nin sosyal genetiği buna müsaade etmez. Biz diğer partileri bilmeyiz, kendi işimize bakarız. Millet nerede ise biz oradayız. Çarşıdayız, pazardayız.  Milletin  cenazesinde, düğündeyiz. Bir erken seçim yok. Diğer partilerin niye sahaya çıktığını bilmem. Ama biz zaten sahadayız. Vatandaşlarımızın sorunlarını dinlemek için her zaman sahadayız. Seçimler Haziran 2023 yılında yapılacaktır. 2024 yılında da yerel seçimler yapılacak. Seçimler vaktinde ve zamanında yapılacak" şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler