Türkiye Ölümleri Saklıyor Mu?

Corona virüs Bilim Kurulu Toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünkü can kaybı ve vaka sayısını açıkladı.

 Bakan Koca, ''Son 24 saatte 3083 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 117 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 98 bin 674, can kaybı 2376 oldu'' dedi. Bakan Koca, ''Corona Virüste ikinci dalga gelir mi'' sorusuna ''Bu çerçevede olmaya devam edilirse yeni bir dalga beklemiyoruz. Yeni bir dalga, tedbirlere uymamızla doğru orantılı'' yanıtını verdi. 
 
Okulların ne zaman açılacağı ile ilgili bir soruyu Bakan Koca, ''Şu an erken dönemde okulların açılması düşünülmüyor ama ne zaman açılabileceği önümüzdeki haftaların seyrine göre gündem olabilir'' şeklinde cevapladı.
 
Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu.  İşte Bakan Koca'nın açıklamalarından satırbaşları:
 
Güven yoksa böylesine büyük bir salgının üstesinden gelinemez. Bu mücadelenin şeffaf bir şekilde yönetildiğini düşünenlere teşekkür ediyorum.
 
Bu güveni zedeleyecek sözlerin sahipleri bu tedbirleri tehlikeye atıyor. Sizlerden bu noktaya dikkat etmenizi istiyorum. Hastalığın bazı aşamaları ve ilgili tedavileri konusunda bilgiler vereceğim. Ölüm oranlarıyla ilgili bazı karşılaştırmalarda yapacağım.
Türkiye‘de yıllık ölüm artış oranı Son beş yıllık %2,89 dur. 2019 yılı 1 Ocak 20 Nisan arası ölüm sayısı 152.289 bu oranlara  bakıldığında 2020 yılında 1 Ocak 20 Nisan arası beklenen ölüm sayısı 156.684 olması gerekirken şu ana kadar toplamda 153.766 kişi vefat etmiştir. Dolayısıyla covid 19 dan dolayı ölümlerin saklandığına dair her türlü haber yalan iftira ve bu ülkeye ihanettir.
 
Coronavirus ile mücadelede her gün daha iyiyiz daha ilerideyiz. Elimizdeki veriler salgının kontrolümüz altında olduğunu gösteriyor. Ancak bu tedbirleri esnetirseniz bu çabamız boşa dönebilir dedi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler