Türk Sahra Hastanesi Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor"

AFAD: "Arakanlı mülteciler için Türk Sahra Hastanesi yenileme çalışmaları devam ediyor"

ANKARA (İHA) - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bangladeş'teki kamplarda yaşayan 800 binden fazla Arakanlı mülteci için Türk Sahra Hastanesi’ni yenileme çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.
 
AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Türkiye, Arakanlı mültecilerin yanında. Bangladeş'teki kamplarda yaşayan 800 binden fazla mülteci için büyük önem taşıyan Türk Sahra Hastanesi’ni yenileme çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” mesajı ile paylaşılan videoda çalışmalara ilişkin görüntülere yer verildi.
 
“İnsanımız için ülkemizde, insanlık için sınırlarımızın ötesinde”
Türk Sahra Hastanesi’nin Arakanlılar için önemli olduğu vurgulanan videoda, “Türkiye Arakanlı mültecilerin yanında olmaya devam ediyor. AFAD, Sağlık Bakanlığı, UMKE ve TOKİ ekipleri Bangladeş'te Arakanlı mültecilerin yaşadığı kampta çıkan yangın sonrası kullanılamaz hale gelen Türk Sahra Hastanesi ve evleri yenilemek için bölgeye gitti. Türk Sahra Hastanesi, 800 bin Arakanlı mülteci için büyük önem taşıyor. İnsanımız için ülkemizde, insanlık için sınırlarımızın ötesinde” ifadeleri kullanıldı.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler