Tanzanya'dan Türkiye'ye "Ruhumuzu Doyurun..."

Verenel Derneği, Ramazan ayında Tanzanya'nın Tanga bölgesinde insani faaliyetler ve koordinasyon çalışmaları için 3 kişilik bir ekiple bölgeye gitti.

Verenel Derneği, Ramazan ayında Tanzanya'nın Tanga bölgesinde insani faaliyetler ve koordinasyon çalışmaları için 3 kişilik bir ekiple bölgeye gitti.
 
Verenel Derneği ekibinden Mustafa Gençtürk, Alim Şen ve Hüseyin Fındıkçı Tanzanya'da ilk olarak Türkiye Büyükelçiliği'ni ziyaret ederek yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Büyükelçilikten sonra 7 saatlik yolculuk sonrasında Tanga eyaletine ulaşan Verenel Derneği ekibi kısıtlı imkanlar içinde köylerde yaşayan Müslümanlara iftar sofraları kurdu.
Yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilgi veren Verenel Derneği ekibinden Hüseyin Fındıkçı, "Bir zamanlar Hristiyanların %4 olduğu bu coğrafyada misyonerlik faaliyetlerinin çok yoğun olması nedeniyle Hıristiyan nüfusun %40'a çıkması ve Müslümanların her geçen gün nüfusunun azalması burada Türkiye olarak ümmet olmanın bilincini yerine getirip bu kardeşlerimize sahip çıkmalıyız. Özellikle yardım çalışmaları ile birlikte Büyükelçimizin de ifade ettiği gibi okul açılması ve buradaki neslin eğitilerek Tanzanya'nın geleceğinde Müslümanların misyonerlik faaliyetleri karşısında güç ve kuvvetini artırmalıyız" diye konuştu.
Fındıkçı, "Burada Türkiye Büyükelçimizin büyük gayreti var. Birçok STK'mız bu bölgede okullarıyla yardım faaliyetleri ile yoğun bir şekilde çalışmakta ama bunlar yeterli olmamaktadır. Ganalı müslüman bir kardeşimizin dediği gibi: Bizim sizin gönderdiğiniz etlere kurbanlara gıda kolilerine, zekatlara, fitrelere ihtiyacımız var ama asıl ihtiyacımız ruhumuzun doyurulması için yapacağınız faaliyetler. Yani Okul, Medrese, Cami gibi ilim yuvalarının bir an önce açılması.. ve Hristiyanlara karnı tok ama gönlü aç müslüman bırakmayınız, dedi.
Bizim de isteğimiz bu coğrafyada okul gibi eğitim yuvaları yapımı için Türkiye'nin el birliği ile hareket etmesidir" ifadesinde bulundu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler