Sokağa Çıkma Kısıtlaması Başladı!

Türkiye genelinde hafta sonu 56 saatlik uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması başladı...

Tüm Türkiye'de hafta sonu 56 saatlik uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Kısıtlama ile ilgili işte detaylar...

  • 'Kısıtlama ne zaman Bitecek?

18.12.2020 Cuma 21:00'da başlayan kısıtlama 21.12.2020 Pazartesi 05:00 itibariyle son bulacak.

  • 'Kısıtlama boyunca nereler açık olacak?'

Hafta sonu sokak kısıtlamasında bakkallar, marketler, manavlar, kasaplar, kuruyemişçiler ve fırınlar belirli saatler arasında açık olabilecekler. Tekel bayiler ise hafta sonu sokak kısıtlamasında bu işletmeler arasında bulunmadığı için kapalı konumda olacaklar. Haksız rekabete yol açacağı gerekçesiyle hafta sonu market ve bakkallarda alkol satışı da yapılamayacak.

  • 'Kısıtlama boyunca bakkal ve marketler kaça kadar açık olacak?'

Kısıtlamanın olduğu cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatlerinde faaliyet gösterebilecek. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve çevrim içi sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde satış yapabilecek.

  • 'Seyahat yasağından kimler muaf olacak?'

 

Hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı süreler içerisinde vatandaşların özel araçlarıyla şehir içi ya da şehirler arası seyahate çıkmamalarının esas olduğu vurgulanan genelgeye göre, İçişleri Bakanlığına ait "e-Başvuru" ve "Alo 199" sistemleri üzerinden ya da valilik/kaymakamlıklara doğrudan başvuru yoluyla Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla özel araçlarıyla seyahat edebilecekler

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler