Selası Allah’ın (cc) Velisi diye Verilen Bir Alim Yahyalı’lı İpek Hoca (1926-2002)

Selası Allah’ın (cc) Velisi diye Verilen Bir Alim
Yahyalı’lı İpek Hoca (1926-2002)
Peygamberimizi nasıl görürüz hocam diye sorulduğunda “O’nun SAV sünnetlerini yaşamak, O’nun ahlakından hisse almak onu görmektir” diyerek insanları Peygamber Efendimizin Muhabbetine yönlendiren İpek Hoca Yahyalı’da 1926 yılında dünyaya geldi.
Çocukluğu sıkıntılar içinde geçen İpek Hoca, askerlikten sonra ilme merak salmış, gittiği medreselerde müderrisler onu, çok soru sorduğu için okutmak istememişler. Yahyalı’lı Hacı Hasan Efendinin duası ile ilim tahsiline başlayan İpek hocanın İlmi için onu yakından tanıyanlar ilminin Ledün olduğunu ifade ederler.
Yahyalı’da hayırlı işlerde öncü olan İpek Hoca, Kuran Kurslarının yapımında, İmam Hatip Okulunun ve bir çok Camii yapımında bulunmuş, bir çok insanın yetişmesinde bizzat rol almış , evini onların eğitimi için vakfetmiş, onların ülkenin dört bir tarafında hizmet etmelerini sağlamıştır.
1951 yılında İmam olarak Atanan İpek Hoca Diyanet Camiasından Vaiz olarak emekli olmuştur. Allah’ın dini anlatışındaki letafet ve incelik nedeni ile insanlar kendisine “İPEK HOCA” ismini verdiler. Bir çok defa yurt dışına tebliğ için giden İpek Hoca birçok gayri Müslim’in Müslüman olmasına vesile olmuştu.
Yahyalı’lı Hacı Hasan Efendi’nin iyi bir müridi olan İpek Hoca Tasavvuf Yolunun inceliklerini ve Merak edilen Konularını ifade eden bir çok ilmi çalışma yapmış, “Üçler, Yediler, Kırklar ”ı anlattığı çalışma “Gayb Erenleri” adı ile bastırılmıştır.
2002 yılının Nisan Ayında Vefat eden İpek Hoca Binlerce kişinin katıldığı Cenaze Merasimi sonrasında Yahyalı’da Evinin yakınında bulunan kabristanlığa defnedildi.
Hayatı, ile ilmi ve Tez çalışmalarına konu olan İpek Hoca ile İlgili bir çok makale ve yazı yazılmıştır.2020 yılında yapımında çok emeği olan İmam Hatip Lisesine İsmi verildi. Yakınları ve sevenleri Tarafından okunan Hatimler ve Dualarla Anılan İpek Hoca’ya Allahtan Rahmet diliyoruz.

Diğer Haberler

4 Yorum

Veli Türkmenoğl

Veli Türkmenoğl

14 Nisan 2021
İpek Hocanın tanınması için yaptığınız bu haber için İpek Hoca ailesi olarak mutlu olduk. Teşekkür ediyoruz.

Rafet Can

Rafet Can

15 Nisan 2021
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah. Eger yaşasaydı, buğünün hükümetinin yapamadığı hırsızlığı, yolsuzluğu saltanatı, şatafatı, israfı haykırırdı. Hiç çekinmeden söyleyecek ve yahyalı halkının oyunuzla bu veballere ve günahlara ortak olmayın diyeceğine adım gibi eminim. Mekanı cennet olsun inşallah

Tevfik Özdemir

Tevfik Özdemir

14 Nisan 2022
Alimin ölümü alemin ölümü derler ipek hocam mekanin cennet olsun Hocam

Huseyin Bircan

Huseyin Bircan

15 Nisan 2022
Asıl adı: Hasan Türkmenoğlu

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler