Sahur Meclisi programı geniş bir katılımla icra edildi.

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği Kayseri Temsilciliği tarafından düzenlenen Sahur Meclisi programı geniş bir katılımla icra edildi.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Cihannüma 8. Bölge Koordinatörü Av. Metin Doğan, Cihannüma Kayseri Danışma Kurulu Başkanı Serdar Öztürk, il protokolü ve Kayseri'deki STK temsilcilerinin(Tügva-Kimder-Öğder-AGD-Safa-Verenel-Erkam-Muradiye-Tüzdev) selamlama konuşmalarının ardından söz alan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Erciyes Üniversitesi bünyesinde devam eden yerli aşı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kayseri Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli ise ildeki korona virüs çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı.

 Programa katılan misafirlere, Cihannüma Derneği Kayseri İl Temsilciliğinin yaptığı çalışmaları anlatan Cihannüma Kayseri İl Başkanı Av. Fevzi KONAÇ; sahur meclisinin bu yılki temasının "Birbirimizi Allah için sevmek" olduğunu ve bu düsturla gayret gösteren Cihannüma dostlarının ülkemiz ve tüm insanlık için çok değerli çalışmalar yaptığını ifade etti. Konaç, bir taraftan kardeşler topluluğu olarak böylesine güzel bir programı gerçekleştirmenin gururunu yaşarken bir taraftan da programın icra edildiği saatlerde siyonist İsrail askerleri tarafından Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırının tüm Müslümanların yüreğini yaktığını söyledi.

Sahur Meclisi programının konuğu Cihannüma Genel merkez danışma kurulu üyesi ve Başbakanlık eski başdanışmanı Ömer Korkmaz'ın hatıralarını ve ülke gençliği için yapılan akademik çalışmaları aktardığı sohbet bölümünün ardından, Musab Yüksel ve Harun Kayasandık'ın seslendirdiği ilahi ve ezgilere katılımcılar da büyük bir coşkuyla eşlik etti.

Programda konuşan Kayseri İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven ise Kadir gecesi için Kayseride düzenlenen tüm programlarda Filistinli Müslüman kardeşlerimize dualarla destek verileceğini ifade etti.

Sahur Meclisi, Kayserinin değerli ilim adamlarından Yakup Aktaş hocanın yaptığı dua ile sona erdi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler