Projeye Bak Projeye

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği proje kapsamında Koronavirüs sebebiyle işsiz kalan ve yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlar, internet üzerinden doldurdukları form ile Konya Belediye’sinden yardım talebinde bulunabilecekler.

Ülkemizde de birçok işyerinin Koronavirüs nedeniyle faaliyetlerini askıya alması çok sayıda vatandaşımızın maddi zorluk yaşamasına neden olmakta. Bu zorlu süreçte örnek bir projeyi hayata geçiren Konya Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahiplerinin elinden tutarak bir nebzede olsun yaralarını sarmayı hedefliyor.

Hayata geçirilen bu örnek proje hakkında açıklamalarda bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay; şuan en önemli konunun salgın nedeniyle Konya’da mağdur olan vatandaşların ihtiyacının giderilmesi olduğuna değindi. Başkan Altay, “Dün ihtiyacı olmayanlar kişiler bugün ihtiyaç sahibi konumuna düştüler. Şuan belediyemizin listesinde 20 bine yakın ihtiyaç sahibi var ve bu kişilere Sosyal Kart aracılığı ile hali hazırda destek vemekteyiz. Ama şuan sayı iki katına çıktı. Bu insanlar bugüne kadar bizden hiç destek almamış, kendi yağlarında kavrulan devlete, millete, belediyeye karşı tüm sorumluluklarını getiren vatandaşlarımız.  Bu gün ilk kez bize ihtiyaçları var. Onun için biz sadece bu işe yoğunlaştık ve projemizi hayata geçirdik. Bugünden itibaren ihtiyacı olan vatandaşlarımıza Sosyal Kart dağıtımına başlamıştır. Bütün ekonomik gücümüzü yaklaşan Ramazan Ayı’nda evlerde aş kaynasın diye bu konuya ayırdık” dedi.

Sosyal yardımları Konya Büyükşehir Belediyesi’nin kendi kayanağından karşıladığınada değinen Başkan Altay, “Bütçe konusunda herhangi bir sorunumuz yok. Baharla beraber sahada yapmamız gereken işlerimizi bir süre erteleyeceğiz. Oradan gelen kaynakla ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşacağız. Şuanda önceliğimiz insanların evinde aşın kaynaması. Bütün enerjimizi buna harcıyoruz” dedi.

Etiketler : ,,,

Diğer Haberler

1 Yorum

Ali Erdoğan

Ali Erdoğan

06 Nisan 2020
Sene 1992 üniversite için 4 sene Konya’da yaşadım. Bu senelerde Kayseri her açıdan Konya’dan çok çok iyiydi. Sene 2020 Konya Kayseri’den her yönüyle kat kat iyi . Yerel yönetim de Kayseri’nin sadece adı çıkmış. Bizim Kayserili yöneticiler gitsin belediyecilik öğrensinler Konyalılardan.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler