Pozitif Vaka Sayısının Düne Göre Azaldığını Görüyoruz !!!

Kayserianahaber / Özel Haber 
 
İstatistik Uzmanı Tuğrulhan Dinçaslan: "Pozitif vaka sayısının düne göre azaldığını görüyoruz"
 
 İstatistik uzmanı Tuğrulhan Dinçaslan Kayserianahabere vermiş olduğu özel röportajda  yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınındaki vaka sayısında ve ölüm oranlarında azalma olduğunu bildirdi.
 
Dinçaslan yaptığı açıklamada, dünyada 3 aydır süren, bir türlü önlenemeyen ve insan sağlığını tehdit eden koronavirüs salgınında çok dramatik süreçlere şahit olunduğunu belirtti.
 
Çin merkezli başlayan salgında önemli mücadelelerin verildiğini vurgulayan Dinçaslan, "Amerika, İtalya, İspanya ve Almanya şu an büyük sınavlar veriyor. Ülke olarak dünyada 14. sıradayız. Başta toplum sağlığı olmak üzere ekonomik ve sosyolojik açıdan ülkemizde büyük problem oluşturan koronavirüs yayılımında zor bir süreçten geçiyoruz." ifadesini kullandı.
 
Koronavirüsteki pozitif vaka sayısında düne göre azalma olduğunu aktaran Dinçaslan, şunları kaydetti:
 
"Türkiye'de 18. günde toplam vaka sayısı 7 bin 402'ye ulaştı. Vaka artış hızı 1,30'a düştü. Bu veri, halk olarak önlemlere ne kadar uyumlu olduğumuzu gösteren bir veri. Ölüm oranının 1,24'e düşmesi karantina sürelerine uyumu ve erken teşhislerin arttığını gösteriyor. Umarız bu düşüş trendinde devam ederek ilerler. Diğer bir grafikte test sayısının düne göre arttığını ve pozitif vaka sayısının düne göre azaldığını görüyoruz. Test sayısı ile pozitif vaka sayısı arasında doğrudan bir ilişki var. Bu ilişki ne kadar çok test yaparsanız o kadar kontrol altına alabileceğimizi gösteriyor. Virüsün yayılımını kontrol altında tutmaya çalışmak için ilgili tüm yöneticilerimiz tüm imkanlarını seferber etmiş durumda. Onların uyarılarını dikkate almalı ve kurallara uymalıyız. Sağlık çalışanları büyük emek veriyor. Onların emeğine saygı için tüm halkımızı sosyal izolasyona uymalarını bekliyorum."
 
Dinçaslan, koronavirüs salgınıyla ilgili grafiklerini de paylaştı.
 
    

Diğer Haberler

3 Yorum

FATMA YÖNDEM

FATMA YÖNDEM

29 Mart 2020
Seni takip etmeye devam ediyoruz...tespitlerin bizi korona hakkinda daha bilinçli ve delillerle yaklaşımımızı ve düşünmemize yardımcı oluyor.

Ebubekir Türkme

Ebubekir Türkme

29 Mart 2020
Tuğrulhan bey ağzınıza sağlık, her zamanki gibi değerlendirmeleriniz yol gösterici.

Mehmet Alpaslan

Mehmet Alpaslan

30 Mart 2020
Şu dönemde pozitif bilimin ışığında,pozitif motivasyon sağlayıcı bilgiler paylaştığınız İçin teşekkürler 🙏

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler