Özel Okul ve Kurs Yöneticilerine Alınması Gereken Önlemler Anlatıldı

Vali Yardımcısı Dr. M. H. Nail Anlar başkanlığında düzenlenen bilgilendirme toplantısı, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, özel okul ve kurs yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Melikgazi Rehberlik Araştırma Merkezi Konferans Salonu’nda saat 11.00 ve 16.00’da saatlerinde iki oturum olarak yapılan toplantıda, koronavirüsle mücadele kapsamında kurs ve okullarda alınması gereken önlemler ile Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan çalışma mevzuatı hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Toplantıda, okullar ile ilgili yeni bir format geliştirdiklerine değinen İl Sağlık Müdürü Benli; “Özel kurslara veya okula giden temaslı bir öğrenci var ise mutlaka ondan numune alıyoruz. Numunenin pozitif çıkması durumunda ise tüm sınıfı izolasyona alıyoruz. Sınıfta görevli öğretmenden de numune alıyoruz. Eğer öğretmen pozitif çıkacak olur ise bu sefer öğretmenler odasına geçiyoruz. Bizim çalışmalarımız adım adım bu şekilde gidiyor. Bu yayılımın önüne geçebilmemiz için kurallara uymamız şart. Özelikle şu konuya dikkat çekmek istiyorum. Bizim çocuklarımız süper taşıyıcı. Hiçbir şikayetleri olmadan bu virüsü alıp geçirebiliyorlar. Filyasyon çalışmalarında, evde olan bir yatalak yaşlı bir hastaya virüsün nereden bulaştığına baktığımızda evdeki çocuğun pozitif olduğunu görüyoruz. Bu defalarca karşılaştığımız bir durumdur. Bunun için öğrencilerimizin herhangi bir rahatsızlık olmasa dahi kuralların harfiyen uygulanması gerekiyor.  Okullarımızda öğrencilerimizin oturma düzenlerini ve sınıf içerisinde maske ile durmalarını kontrol etsek de teneffüs aralarında da buna riayet etmelerini ve diğer öğrencilerle yakınlaşmalarını kısmen engellememiz gerekiyor. Kurallara uyulduğu takdirde çok büyük problem yaşanacağını düşünmüyorum. Ancak herhangi bir yoğunlaşma tespit etmemiz halinde gereken her türlü işlemin filyasyon ekiplerimiz tarafından yapılacağının da bilinmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ekinci ise, “Arkadaşlarımızdan hassasiyet ile istediğimiz, mevzuat neyi gerektiriyorsa bu mevzuat ve ilgili kanunlar çerçevesinde hareket etmeleri. Geçirdiğimiz bu zorlu süreçte hepimizin Sağlık Bakanlığı’nın, bilim kurulunun ve sağlık müdürlüğümüzün tavsiye ve önerilerine azami şekilde dikkat göstermesi gerekmekte. Öğrencilerimizin toplu olarak bulundukları yerlerden biri olan kurslarımızda, maske, mesafe temizlik kurallarına riayet etmelerini sağlamamız önemli. Çocuklarımızın ders esnasında aralarındaki mesafelerine dikkat edilmesi, maskesiz kesinlikle ders işlenmemesi gerekiyor. Önlemlerimizi en üst düzeyde almamız gerekiyor” diye konuştu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler