(Özel Haber) Kaynak Kitaplar Kime Kaynak Sağlıyor? Okulların Temizlik Sorunu

Pandemi sürecinin olumsuz etkilediği yüz yüze eğitim, okullarda birçok sıkıntı ile birlikte başladı.

KAYSERİ’DE YÜZ YÜZE EĞİTİM SIKINTILI BAŞLADI…!!
 
Pandemi sürecinin olumsuz etkilediği yüz yüze eğitim, okullarda birçok sıkıntı ile birlikte başladı. Alınan tedbirlere rağmen pozitif vaka sayısının artışı nedeniyle yüz yüze eğitimin bu artışa etkisi tartışılırken, okullarda başkaca sıkıntıların varlığı nedeniyle tartışmalar yaşanıyor. 
Birçok okulda okul temizliğini yapacak görevlinin olmadığı, hijyen ve temizliğin önemli olduğu bu dönemde okullarda büyük sıkıntının olduğu ifade ediliyor. Bu konuda her yıl İşçi Bulma Kurumu üzerinden TYP elemanlarının görevlendirildiği ancak geçen yıl eğitim döneminde Kayseri geneli 1500 kişi görevlendirildiği halde bu sene eğitim döneminde sadece 452 görevlendirilmenin yapıldığı belirtiliyor. Melikgazi İlçesinde 235 okul için yapılan TYP atamasının sadece 142 kişi olduğu ve okul başına 1 görevlendirilmenin bile yapılamayacağı söyleniyor. Okulların açılmasından bugüne kadar iki haftadan fazla süre geçmesine rağmen, bu görevlilerin 1 Ekim’de göreve başlayacağı ve bu gecikme nedeniyle okullarda büyük bir temizlik sorunu yaşandığı kamuoyu ve veliler tarafından dile getiriliyor.
 
KAYNAK KİTAP & KİME KAYNAK SAĞLIYOR?
 
Yaşanan diğer bir sıkıntının da kaynak kitap konusu olduğu ve velilerin ne yapacaklarını bilmedikleri gelen söylentiler arasında. Uzun yıllardır devletin öğrencilere kitapları bedelsiz olarak dağıttığı ve bu nedenle kaynak kitaba ihtiyacın olmadığı, kaynak kitap tavsiyesinde bulunan öğretmenlerin “birilerine menfaat temin etmeye aracı oldukları” bu nedenle resmi kurumlara şikayetlerin ulaştığı belirtiliyor. Sosyal medyada bu tür yorumlar nedeniyle rencide olduklarını belirten eğitimciler konudan oldukça rahatsızlar. Eğitimcilerin bir bölümüne göre “devletin verdiği kitaplarda soru bankalarının bulunmadığı ve öğrencilerin soru alternatifi bulamadıkları için özellikle LGS ve YKS sınavına hazırlanan öğrencilere mecburen kaynak kitaba yönlendirildiği” belirtiliyor. Lislere giriş sınavları ve yükseköğretim kurumları sınavlarında başarılı olabilmek için yetersiz olan okul ders kitapları nedeniyle çözümün bu şekilde bulunduğu söyleniyor. Ancak ekonomik olarak bu kitapların çok pahalı olması, öğretmenlerin tavsiye ettiği kaynak kitaplar nedeniyle velilerin mali olarak sıkıntı çekmeleri ve konunun Valiliğe ulaşan birçok şikayet nedeniyle soruşturma konusu olduğu gelen haberler arasında. Kayseri Valiliği kanalıyla birkaç öğretmene soruşturma açıldığı ve okullarda MEM görevlileri tarafından öğrenci çantalarının kontrol edilerek, kaynak kitap takibi yapıldığı haberleri haber sitemize ulaştığından; öğretmenlerin, velilerin ve öğrencilerin bu belirsizlik nedeniyle mağdur olduğu söyleniyor.
Öğretmenlerin kaynak kitap alınmamasını, alınmışsa bile çocukların çantalarında bulunmamasını velilere önemle tavsiye ettikleri konuşulurken, bu konuda idare ile veliler arasında sıkışıp kalan eğitimcilerin moral ve motivasyonunun olumsuz etkilendiği ifade ediliyor.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler