Özdemir Çok Sert Eleştiride Bulundu

6 muhalefet partisinin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat Metni açıklandı.

6 muhalefet partisinin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat Metni açıklandı.

Mutabakat metnini eleştiren MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, metinin tek bir yerinde Atatürk'ün anılmadığını ve tek bir satırda Türk Milleti ifadesinin kullanılladığını söyledi.

Özdemir'in eleştirisi şu şekilde:

Türk Milleti, Cumhurbaşkanı’nı seçme yetkisini kendi eliyle; halk oylaması neticesinde almış, 2018’de de yetkisini kullanmıştır. Millete ait olan yetki, zillet tarafından Türkiye’ye hasım politikalar güdenlerin beklentilerine kurban edilmek istenirken, buna geçit verilmeyecektir.

 

Türkiye’nin egemenlik haklarına, bağımsızlığına ve milli güvenliğine kasteden eylem ve söylemlerin sahiplerinde çare arayan, bunu da yenilik diye sunmaya kalkan zillet partilerinin durumu, kasabın bıçağını yalayan gamsız ve aciz kurbanın halini birebir yansıtıyor.

Altı HDP, Üstü CHP partilerin bugün yayınladığı ve “Türk Milleti’nin elinden Cumhurbaşkanı seçme yetkisini almayı” amaçlayan 48 sayfalık kağıt israfında tek bir yerde dahi Atatürk anılmamış! Tek bir satırda bile Türk Milleti ifadesi kullanılmamış! Aidiyet ve amaç belli değil mi?

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler