Nevzat Tarhan: "Kadın ve erkek geni dışında bir gen yok!

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "Kadın ve erkek geni dışında bir gen yok! Bu bilimsel olarak kanıtlandı." ifadelerini kullandı.

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan sosyal medya hesabından önemli bir açıklamada bulundu. 

Tarhan, cinsiyet değiştirme ameliyatları ile ilgili tartışmalarda gündeme gelen kadın-erkek geni ile ilgili "Kadın ve erkek geni dışında bir gen yok! Bu bilimsel olarak kanıtlandı." dedi.

"HİÇBİR CİNSİYET GENİ ORTAK GEN BULUNAMADI"

Tarhan şu ifadeleri kullandı:

"Amerika, Kanada ve İngiltere'de Oxford'un, Harvard'ın yaptığı 477 bin kişi üzerine yapılmış büyük bir genetik çalışma, 3. cinsiyet geni var mı diye araştırıldı. Erkek-Kadın kromozomu var. Niye 3. cinsiyet geni var mı diye araştırıldı araştırıldı, hiçbir cinsiyet geni ortak gen bulunamadı. Bulunamayınca, Nature dergisinde 2019'un Ağustos'unda yayınlandı. "No gay gen" diye girerseniz, internette pat diye bir sürü haber çıkıyor önünüze. Cinsiyet değiştirme merkezleri kapatılmaya başladı. Şu anda kapatılıyor. Patır patır kapatılıyor. Şu anda İngiltere'de bütün açılan, cinsiyet değiştirme merkezleri ama bu kapatıldığı halde Türkiye'de yapmışlar bu ameliyatı. Ben şaşırdım. Çapa'daki meslektaşlarımız, dünyada böyle bilimsel konsensüs dağılmış, kanıtlar değişmiş bilimsel kanıtlar. Bana mesela o dernekleri isimleri zikretmeyeceğim, o dernekler hormonlu ödülü diye böyle beni ti'ye aldılar yani bu şekilde. Ama ben doğru bildiğim, bilimsel kanıta dayalı bilgilerimi biriktirdim, Son zamanlarda da bu konu gündeme gelmeye başladıktan sonra, ben buna açıkça, bununla ilgili bilgileri de söyledim. Söylemeye de devam ediyorum. Bu benim için bir şeydir yani, neme lazım diyebilirdim. Yani birçok düşman kazandım. Bir sürü düşman kazandım farkındayım. Ama doğruları söylemekten korkmak ta etik değil. 

BAKAN KOCA: KONU BİR VATANDAŞIMIZIN SAĞLIĞI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Basın ve sosyal medyada 18 yaş altı cinsiyet değişikliği süreçleri ile ilgili İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin yazarı olduğu makalede yer alan işlemlere ilişkin" değerlendirmesinin sorulması üzerine "Bu konu son derece hassas hareket ettiğimiz bir alan. Öncelikle işin sağlık boyutu var. Bahse konu işlemlerin, bir sağlık gereksinimi olması durumunda tavrımız son derece net. Konu bir vatandaşımızın sağlığı ise tüm imkanlarımızla bu sağlık sorununu çözmek için var gücümüzle gayret ederiz. Bu her türlü sağlık sorunu için geçerli." diye konuştu.

Koca, "Bahse konu olan işlemler 18 yaşından küçüklerimize uygulanmış ise bu kabul edilemez. Buna asla müsaade etmeyiz. Bu konuda çok net kurallarımız var ve işletiyoruz. Bakanlığımızın incelemesi devam ediyor. Soruşturmamızın neticesini de sizlerle paylaşırız." bilgisini vermişti.

Kaynak www.haber7.com
https://www.haber7.com/guncel/haber/3347793-nevzat-tarhan-kadin-ve-erkek-geni-disinda-bir-gen-yok

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler