Müzeye Teslim Edildi

Kayseri’de, Anadolu’da ilk kez rastlanılan Terracotta heykeli bulunarak müzeye teslim edildi. Tarihi eserin geçmişiyle ilgili uzmanlar inceleme yaparak rapor hazırlayacak.

 (BGC)- Kayseri’de, Anadolu’da ilk kez rastlanılan Terracotta heykeli bulunarak müzeye teslim edildi. Tarihi eserin geçmişiyle ilgili uzmanlar inceleme yaparak rapor hazırlayacak.
Kayseri’de tarlasını süren Recep Akıncı, pişmiş topraktan oluşturulmuş bir heykel buldu. Durumun haber verilmesi üzerine, tarlaya Kültür Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğü’nden uzman ekipler gitti. İlk bulgulara göre bulunan heykelin, Anadolu’da ilk kez rastlanan Terracotta heykeli olduğu anlaşıldı. Müzeye getirilen heykelin hangi tarihe ait olduğu ve yapısıyla ilgili inceleme başlatıldı. Uzman ekip ortaya çıkan bulguları daha sonra rapor halinde yayınlayacak. 
Terracotta heykeliyle ilgili açıklama yapan Kayseri Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, incelemelin devam ettiğini söyledi. Bu ter eserlerin müzelerde korunması gerektiğini anlatan Dursun, “Eserde, pişmiş topraktan yapılan ’Terracotta’ heykele ait parçalar görüyoruz. Uzmanlarımız bunları inceleyecek ve tarihlendirmesine yönelik raporlarını hazırlayacaklar.” dedi. 
İnceleme sonrası eserin müzede sergilenebileceğini de belirten Dursun, “Zaman zaman bu tür eserler bulunabilir. Daha sonra müzede korumaya alınacak. Gerekiyorsa da sergilenebilir. Ancak bunun kararını müze müdürümüz verecektir” diye konuştu.

Etiketler : ,,,

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler