Milletvekili Arıkan’dan emekli maaşı çıkışı: “Emeklilerimiz Mağdur Edildi”

Milletvekili Arıkan’dan emekli maaşı çıkışı: “emeklilerimiz mağdur edildi”

KAYSERİ (1HA) – Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, emekli maaşlarının yetersiz olduğunu dile getirerek, “Emeklilerimiz her anlamda mağdur edildi.

Şu an genel kurulda bulunan özellikle iktidar milletvekillerimize soruyorum. Bize gelen emekli feryatları size gelmiyor mu?

Etrafınızda hiç emekli dayınız, emekli halanız, emekli amcanız yok mu? Hiç hallerini görmüyor musunuz? Türkiye'de 15 milyon emekli var. Bunların 9 milyonu 7 bin 500 lira ile geçinmeye çalışacaktı. Dün 10 bin lira yapma lütfunda bulundunuz. Bu 9 milyon düşük maaşlı emeklinin evladı harçlık isterken yüzü kızaran emeklinin ev sahibinden köşe bucak kaçan emeklinin izzet, onur ve haysiyetini bu mecliste ne zaman konuşacağız” dedi.
SP Milletvekili Mahmut Arıkan TBMM’de yaptığı konuşmasında emekli maaşlarının yetersiz olduğuna değindi. Vekil Arıkan,

“Emeklilere bayramlarda yapılan ikramiyeler, söz konusu ödemeler, SGK'nın kendi kaynaklarından değil, hazineden aktarılan kaynaklarla yapılıyor.

Bu sefer dönüp bütçe hedeflemelerine bakıyoruz. ‘Çalışanlardan daha fazla vergi keselim, prim alalım, emekliye daha az verelim, açığı azaltalım’ deniyor.

Emekli, Sosyal Yardım Kabilinden maaşlar ile mağdur edildi. Zam oranıyla mağdur edildi. Düşük kök maaş uygulamasıyla mağdur edildi.

Farklı emekli aylığı kriterleri ile mağdur edildi. Neticede emeklilerimiz her anlamda mağdur edildi. Şu an genel kurulda bulunan özellikle iktidar milletvekillerimize soruyorum.

Bize gelen emekli feryatları size gelmiyor mu? Etrafınızda hiç emekli dayınız, emekli halanız, emekli amcanız yok mu? Hiç hallerini görmüyor musunuz?

Türkiye'de 15 milyon emekli var. Bunların 9 milyonu 7 bin 500 lira ile geçinmeye çalışacaktı. Dün 10 bin lira yapma lütfunda bulundunuz.

Bu 9 milyon düşük maaşlı emeklinin evladı harçlık isterken yüzü kızaran emeklinin ev sahibinden köşe bucak kaçan emeklinin izzet,

onur ve haysiyetini bu mecliste ne zaman konuşacağız” şeklinde konuştu.
EMEKLİ HER ANLAMDA MAĞDUR EDİLDİ’
Vekil Arıkan, emekli maaşları ile ilgili araştırma önergesinin AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildiğini söyleyerek,

“Emekli maaşlarının yetersizliği hakkındaki araştırma önergemiz AK Parti-MHP oylarıyla reddedildi.

9 milyon düşük maaşlı, evladı harçlık isterken yüzü kızaran, ev sahibinden köşe bucak kaçan emeklinin izzet ve onurunu Mecliste ne zaman konuşacağız” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler