Memurlar Disiplin Affı İstiyor !

Hükümete seslenen memurlar devlet için hiçbir maddi yükü olmayan fakat kendilerinin moral ve motivasyonunu son derece artıracak memur sicil affının bir an önce çıkarılmasını beklediklerini ifade ettiler.

Milyonlarca memur, çeşitli sebeplerle aldığı disiplin cezalarının yıllarca sicilinde bir leke olarak kalmasının verdiği ağır yükün yanı sıra görevde yükselememe, öğretmenlerin uzman öğretmen olamama gibi olumsuzlukları nedeni ile hem kendilerinin hem de ailelerinin çok fazla yıprandığını belirtti. Ayrıca memurlar hükümetin seçim yatırımı olarak her kesime vaatlerde bulunduğunu kendilerinin ise ne hükümet ne de muhalefet tarafından fark edilmediğini ancak aileleri ile beraber ciddi bir oy potansiyellerinin olduğunu belirttiler.

 

Hükümete seslenen memurlar devlet için hiçbir maddi yükü olmayan fakat kendilerinin moral ve motivasyonunu son derece artıracak memur sicil affının bir an önce çıkarılmasını beklediklerini ifade ettiler.

En son 2006 yılında çıkan disipilin affı sonrası aradan geçen 17 yıl boyunca 2013 ve 2014 yıllarında memurlar için disiplin affı çıkacak söylentileri memurlarda heyecan yaratsa da uygulamaya geçilemeden rafa kaldırıldı.

 

Disiplin cezalarının affına dair son kanuni düzenleme, 5525 sayılı Memurlar ile Diğer Kamu Görevlilerinin Bazı Disiplin Cezalarının Affı Hakkında Kanun ile 2006 yılında yürürlüğe konulmuştu.

Sonrasında bu konu unutuldu.

1985 yılından bu yana 4 defa disiplin affı yasası çıkarılmıştır.

2013 yılındaki KPDK toplantısında, dönemin Bakanı Faruk Çelik, talebi uygun görmüş ama talep çıkan torba yasaya konulmamıştı.

Özellikle FETÖ'nün etkin olduğu dönemde verilen disiplin cezalarından dolayı mağdur olan kamu personeli bulunmaktadır.

657 sayılı Kanunun 133. maddesinde "Disiplin cezaları memurun özlük dosyasına işlenir. Devlet memurluğundan çıkarma cezasından başka bir disiplin cezasına çarptırılmış olan memur uyarma ve kınama cezalarının uygulanmasından 5 sene, diğer cezaların uygulanmasından 10 sene sonra atamaya yetkili amire başvurarak, verilmiş olan cezalarının özlük dosyasından silinmesini isteyebilir." hükmü yer almakta olup, bu hüküm gereğince aylıktan kesme ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezalarının özlük dosyasından silinebilmesi için 10 yıl gerekmektedir.

Bu bağlamda, terör örgütlerine yakınlıktan dolayı verilen cezalar hariç tutulmak üzere, yeni bir disiplin affı yasasının çıkarılması uygun olacaktır.

Kaynak : https://www.saglikpersoneli.com.tr

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler