Lokomotif Çekeri Bin 800 Tona Çıkarıldı

Ankara - Kayseri konvansiyonel demir yolu 'elektrikli' olarak işletmeye açıldı.

 (BGC)- Ankara - Kayseri konvansiyonel demir yolu 'elektrikli' olarak işletmeye açıldı. Bakan Adil Karaismailoğlu elektrikli tren işletmeciliği ile bu iki şehir arasındaki lokomotif çekerini bin 700 tondan, bin 800 tona çıkaracaklarını söyledi.
 
Ankara - Kayseri konvansiyonel demir yolu 'elektrikli' olarak işletmeye açılmasıyla ilgili Kırıkkale’de tören düzenlendi. Törene katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, demir yolunda verimliliği ve güvenliği artırmak üzere sinyalli hatları yüzde 172, elektrikli hatları ise yüzde 180 artırdıklarını söyledi. 
Ankara-Sivas YHT hattı çalışmaları hakkında da son bilgileri paylaşan Karaismailoğlu, “Alt yapı yapım çalışmalarında yüzde 95 fiziki ilerleme sağladık. Balışeyh-Yerköy-Sivas kesiminde yükleme testlerine başladık. Ankara-Balışeyh arasında çalışmalarımız devam ediyor. Proje tamamlandığında Ankara-Sivas arasındaki demir yolu seyahat süresi 12 saatten 2 saate düşecek" dedi.
‘YOLCU VE YÜK TAŞIMA KAPASİTESİNİ ARTIRIYORUZ '
Demir yollarımızın yolcu ve yük taşıma kapasitesini de artırdıklarını belirten Bakan Karaismailoğlu, “Ulaştırma ve Lojistik Master Planı'mızda da belirttiğimiz üzere, yük taşımacılığında demir yolu payını kısa vadede yüzde 10'a çıkarmayı hedefliyoruz. Lojistik çalışmalarımız kapsamında demiryollarımızı, limanlar ve havalimanlarına bağlıyoruz. Yatırımlarımızdaki demir yolu payını yüzde 48'e yükselttik. 2023 yılında da yüzde 63'e çıkaracağız. Demir yollarında 2021 yılı yük taşıma hedefimiz 36,5 milyon ton olduğunu özellikle hatırlatmak istiyorum. Hükumetlerimiz döneminde ulaştırma ve haberleşme yatırımları için harcadığımız 1 trilyon 136 milyar 635 milyon liranın 222 milyar lirası demiryollarına aittir" diye konuştu.
'ELEKTRİKLİ HAT UZUNLUĞU 5 BİN 931 KİLOMETREYE ULAŞTI'
Bakan Karaismailoğlu, 352 kilometrelik kesintisiz elektrikli konvansiyonel hat bütünlüğünün sağlandığını söyleyerek sözlerini şu şekilde noktaladı:  "Böylece batı yönünden gelen trenlerin Boğazköprü üçgeni üzerinden güneye ulaşması sağlanacak. Bugün kabulü yapılan elektrikli hattımızla birlikte toplam elektrikli hat uzunluğumuz 5 bin 931 kilometreye ulaştı. Ayrıca yapımı devam eden toplam 847 kilometrelik hat kesimlerimizi de etaplar halinde halkımızın hizmetine sunacağız. Ankara-Kayseri güzergâhında elektrikli tren işletmeciliği ile bu iki şehir arasındaki lokomotif çekerimizi bin 700 tondan, bin 800 tona çıkaracağız. Bir yılda akaryakıttan 95 milyon lira, emisyondan da 11 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Bunun yanında, 35 bin ton karbon salınımını önleyeceğiz"
Konuşmaların ardından Ankara - Kayseri konvansiyonel demir yolu elektrikli olarak işletmeye açıldı.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler