Konuşabilmek İçin Sandalyenin Üzerine Çıkıyorlar

Kayseri'nin Sarız İlçesi'ne bağlı Fettahdere Mahallesi sakinleri telefon ve internet hatlarının çekmemesi nedeniyle dünya ile bağlantı kuramadıklarını söyledi

Kayseri'nin Sarız İlçesi'ne bağlı Fettahdere Mahallesi sakinleri telefon ve internet hatlarının çekmemesi nedeniyle dünya ile bağlantı kuramadıkları gerekçesiyle, sorunun çözümü için yetkililerden yardım istediklerini belirttiler.
Kayseri'ye 140, Sarız'a ise 15 kilometre uzaklıktaki mahallede yaşyanlar iletişim sıkıntısı nedeniyle zor günler geçirdiklerini söylediler. Coğrafi olarak ülkenin tam orta noktasında bulunmalarına ve Türkiye'nin uzay çağı atılımlarına rağmen teknolojik imkanlarından yeterince yararlanamadıklarından yakınan mahalle sakinleri yaşanan sorunun çözümü için yetkilikerden yardım  beklediklerini ifade ettiler.
 
Yüz haneli mahallenin yerleşik nüfusunun büyük bir bölümünü yaşlıların oluşturduğunu, bu yüzden iletişimin daha da büyük bir önem kazandığının altını çizen Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Daşkın, özellikle acil durumlarda sağlık kurumlarına ulaşılamaması nedeniyle kalp, şeker tansiyon gibi kronik rahatsızlığı bulunanların ölümle burun buruna geldiklerini söyledi.
 
Ambulansın gerekli olduğu acil durumlarda telefonlar çekmediği için yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki tepeye yürümek durumunda kaldıklarını, bu durumun hem kendileri hem de acil durumdaki hastalar için büyük bir risk taşıdığına dikkati çeken Daşkın, "Mahallemizde malesef telefon ve internet erişimi yok. Özellikle şehirlerde yaşayan gençlerimiz bu yüzden buraya gelmek istemiyorlar. Okula giden öğrencilerimiz de uzaktan eğitim dolayısıyla internet olmadığından dolayı büyük mağduriyetler yaşıyorlar.
 
Acil durumda olan hastalara ambulas çağırmak için gece yarısı yaklaşık bir kilometre yürüyerek tepeye çıkmak zorunda kalıyoruz. Ambulans gelse dahi sağlıklı iletişim kurulamadığından sağlık görevlileri hastaya erken müdahale etmekte zorlanıyor. Sorunun çözümü için yaptığım bütün girişimler sonuçsuz kaldı. Muasır medeniyetler seviyesini benimsemiş ve 2023 vizyonu doğrultusunda teknolojik atılımlar yapan ülkemize yakışmayan bu görüntülerin ortadan kaldırılması için yetkililerden yardımcı olmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 
Sarız Çok Programlı Anadolu Lisesi 10.sınıf öğrencilerinden Medine Salma da, uzaktan eğitim döneminde internetin çekmemsi nedeniyle canlı derslere katılamadığından dolayı 9. Sınıfa dair hiçbirşey öğrenemediğini ve bu nedenle bir yılının heba olduğunı söyledi. 
Çiftçi Ali Canpolat'ta, telefon hatlarının çekmemesi nedeniyle acil durumlarda veterinere ulaşamadığından çok sayıda hayvanının telef olduğu belirterek yetkilerden sorunun çözümü için yardım etmelerini istedi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler