Kocasinan Belediyesi'ne vatandaş isyanı

Kocasinan Belediyesi, Oto Galericiler Sitesi’ni asfaltlarken, vatandaşın asfalt sıkıntına kayıtsız kaldı

Kocasinan Belediyesi, Oto Galericiler Sitesi’nin girişinde bulunan ve Kocasinan Bulvarı’nın yanındaki katılım yolun altyapı ve asfalt çalışmalarını tamamlayıp, vatandaşların hizmetine sundu. Asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen ve asfalt finişerine binerek asfalt serimi gerçekleştiren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan’ın her bir köşesinde kesintisiz hizmet ürettiklerini ve çalışmanın olmadığı yer kalmayacağını söyledi.
Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin Oto Galericiler Sitesi’ndeki yenileme çalışmalarını takip eden Başkan Çolakbayrakdar, vatandaş ve işçilerle sohbet etti. Onlara baklava ikram eden Başkan Çolakbayrakdar, asfalt finişerine binerek, asfalt serimi gerçekleştirdi. İlçe genelinde yapılan yol çalışmalarının yoğun bir tempoda devam ettiğini ve daha konforlu şekilde vatandaşın hizmetine sunduklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar; “Oto Galericiler Sitesi’ndeyiz. Esnafın ve vatandaşların yoğun bir şekilde kullanmış oldukları yolu, yenileyerek trafiğe açıyoruz. Kocasinan’ın gerek merkezinde gerekse kırsalında yol yenileme ve yeni yol çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Kocasinan Belediyesi olarak esnafımızın daima yanındayız. Buradaki esnaflarımızın hayatlarını daha da kolaylaştırmak noktasında elimizden gelen ne varsa her daim yapmaya hazırız. Kocasinan, yoğunca esnafın bulunduğu bir bölgedir. Bir tarafta mobilyacılar, diğer tarafta ise eski ve yeni sanayi sitesi ile oto galericiler sitesi olduğu için her zaman esnafımızla iç içeyiz. Esnaflarımızın isteklerini karşılama noktasında her daim onların hizmetindeyiz. Daha konforlu Kocasinan ve daha güzel yarınlar için durmadan, yorulmak bilmeden çalışmaya, üretmeye ve yenilikler getirmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle yaptığımız çalışmanın bölge sakinlerine hayırlı olmasını diler, yapılan yolun kazasız belasız sağlıkla kullanılmasını diliyorum. Hedeflerimiz istikametinde yapılmasını öncelediklerimizin her birinde çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerine yer verdi.
Yapılan asfaltlama çalışmalarından dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a dua eden esnaf ve vatandaşlar ise “Yaptığınız çalışmaları görüyoruz ve tebrik ediyoruz. Sizlere bu konuda çok minnettarız” dedi.

Belediyenin 2 aydır sermediği asfalt mahalle halkını isyan ettirdi

 Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Ertuğrul Gazi Mahallesi’nde belediyenin yaklaşık 2 ay önce yenilemek için kazıdığı asfaltı sermemesi mahalle halkını isyan ettirdi.

İlçeye bağlı Ertuğrul Gazi Mahallesi Akbülbül Caddesi’nde yaklaşık 2 ay önce yenilenmesi için asfalt kazındı. Altyapı çalışmalarını yürüten belediyenin asfalt sermemesi üzerine mahallede oturan vatandaşlar bilgi almak için belediyeyi aradıklarında ise tüm işlemlerin bittiğini fakat Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) tarafından uygulanacak işlemlerin bitmediği cevabını aldılar. Yaklaşık 2 aydır asfaltı bulunmayan mahalledeki vatandaşlar, araç geçişlerinde kalkan toz tabakası nedeni ile bahçelerinde bile oturamadıklarını söyleyerek yetkililerden işlemlerin tamamlanmasını istiyor.

"Bir sürü rezilliğe rağmen hala hiçbir hareket yok"
Yaklaşık 5-6 gündür konu ile ilgili hem belediye hem de KASKİ ile iletişime geçtiğini fakat hiçbir çalışmanın olmadığını söyleyen mahalle sakini Serap Engez, “Burası Ertuğrul Gazi Mahallesi Akbülbül Caddesi. Yaklaşık 2 ay önce bu yol kazınmış ve kazındığı zaman da elektrik ve KASKİ’nin bir takım işlemleri oluyormuş. Burada bazı işler halledilmiş ama KASKİ ile alakalı sıkıntı henüz giderilmediği için biz burada mağdur olduk. Burada evlerimiz bahçeli ve burası toz toprak içinde. Çıkıp bahçemizde oturamıyoruz. Sıcaklık çok fazla ve camı balkonu açamıyoruz. Burada bu tür sıkıntılar yaşıyoruz. Yaklaşık 5-6 gündür hem Kocasinan Belediyesi ile hem de KASKİ ile görüşülüyor. En kısa zamanda olacak gibi söylendi ama hiçbir faaliyet yok, hiçbir hareket yok hala. Otobüsler buradan geçiyor, adamlar gaza basıp geçiyor burası toz toprak oluyor. Arabalarımız mahvoluyor. Yıkatıyoruz tekrardan batıyor. Bir de benim açık otoparkım var fakat asfalt kazındığı için aracımla otoparkıma giremiyorum. Aracın tamponunda ciddi hasarlar meydana geldi. Bunun dışında da ilk kazı sırasında elektrikte sıkıntı yaşandı bu da alarmımızı aktif hale getirdi. İçeride prizlerde sıkıntı oluştu, onları yaptırdık. Bir sürü rezilliğe rağmen hala hiçbir hareket yok. Artık herkes işinin başına gelerek yapması gerekeni yapsın” dedi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler