Klinik Psikolog Dr. Karakaya, “Kişiler eğitilmez, toplum eğitilir”

Klinik Psikolog Dr. Karakaya, “ Bazılarının vurdumduymazlığı korona vakalarının rekor kırmasına en büyük sebeptir”

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs hakkında bilgi veren Klinik Psikolog Dr. Mehmet Karakaya, son dönemde artan vaka sayılarında bazı vatandaşların cahilce davrandığını söyledi. Karakaya, “ Şu zor ve hepimizi bunaltıcı günlerde hastanelerimiz, sağlıkçılarımız ve güvenlik güçlerimiz var gücüyle gece gündüz demeden kan ter içinde çalışıyor. Bazılarının hala vurdumduymaz hareketleri olmaktadır. Tatil ve düğünlerde yakın sohbet etmeleri, halay, dans ve eğlencelerde maske takmayarak inatla, cahilce davranması korona vakalarının rekor kırmasına en büyük sebeptir” diye konuştu.

“Kişiler eğitilmez, toplum eğitilir”

Cezaların toplumu caydırabileceği gibi ödüllerinde kuralları sevdireceğini ifade eden Dr. Karakaya, “Malesef uyanık bilinen Kayseri şehrimiz bu mikroba karşı uyanık olmalıyken, mikrobu adeta kendine ve sevdiklerine davet etmiştir. Bu canavara karşı ‘Beni nerden bulacak ki’ diyerek tedbiri de unutmuştur. Kişiler eğitilmez. Toplum eğitilir. Bu da ödül ve cezayla olur. Cezalar toplumu caydırır, ödül ise kuralları sevdirir. ‘El yıkama az, maske eh işte, mesafe biraz işte’ diyebiliriz” dedi. ‘İyi ki fedakarca çalışan sağlık çalışanlarımız var’ Güçlü bir devletin ve sağlam bir sağlık yapılanmasının olduğunu aktaran Dr. Mehmet Karakaya,” İşin başka bir yönü daha var. Düşünsenize hastaneye yattınız ve Amerika'daki, Avrupa'daki gibi yüksek ücretlere tabi tedaviniz. Bizim buradaki kahraman sağlıkçılarımız kadar asla olmayan, sizle ilgilenilmeyen bir ortam var. İyi ki büyük güçlü bir devletimiz var, iyi ki fedakârca çalışan kahraman yüz binlerce sağlık çalışanımız ve diğer birçok kamu görevlimiz var” şeklinde konuştu.

‘Koronaya davetkar tutumlar var’

Dr. Karakaya, şehirde hala maskesiz gezen vatandaşların olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: “Ancak bazılarının koronaya bu kadar davetkar tutumları nereye kadar sürecek? Yollarda maskesiz gezenler için yoğun bakım görüntüleri ceplerine otomatik olarak mı gelse? Biraz tedbir, biraz daha dikkat, az kaldı bu imtihan da bitecektir. Biraz hassasiyet ve sabrın sonu bu işten kurtuluş ve tebessüm olacaktır. Unutmayalım ki, tedbirini çok iyi alan çoğu kimseye korona daha bulaşamadı. Bulaşsa bile çok kolay atlattı, yoğun bakımlık olmadı. Yüce Rabbim, devletimize zeval vermesin, aziz milletimizi de her türlü afet bela ve hastalıklardan korusun.” dedi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler