Kayserispor’umuza Mucize Gerekiyor…

Süper Ligin 33. hafta maçları tamamlanırken, Kayserispor'umuz ligde kalma yolunda mucizeye ihtiyaç duyuyor.

Spor Toto Süper Lig Cemil Usta Sezonu’nun 33. Haftasında Süper Lig şampiyonu belli olurken düşme hattında işler karıştı. Konyaspor Trabzonspor’u 4-3 mağlup ederek düşme hattından kurtulurken, Yukatel Denizlispor, Çaykur Rizespor, BTC Yeni Malatyaspor ve Hes Kablo Kayserispor arasındaki mücadele daha da kızıştı. Ligden düşecek son iki takımın belli olacağı son haftaya Malatyaspor ve Kayserispor 32 puanla; Denizlispor ve Rizespor 35 puanla giriyor. Kayserispor’un imkansızın peşinden koşacağı haftada Denizlispor ligden düşmeyi garantileyen Ankaragücü ile, Kayserispor Trabzonspor ile, Malatyaspor Gaziantep FK ile, Rizespor ise Fenerbahçe ile maç yapacak. 

 

Kayserispor’umuzun ligde kalması için tek şansı olan Trabzonspor galibiyeti senaryosunda birden fazla olası sonuç söz konusu.
TFF mevzuatına göre, aynı puana sahip takım sayısı üç veya daha fazla ise ilk olarak bu takımların birbirleriyle oynadıkları müsabaka sonuçlarına göre yapılan puan cetveli ile kesin sonuç belirlenir. (Puan cetvelinde eşit puanlı iki veya daha fazla takım arasında oynanan müsabaka sonuçlarına tekrar bakılmaz.) Belirlenen bu puan cetvelinde önce takımlar arasındaki puan üstünlüğüne bakılır. Eğer puan cetvelinde puan eşitliği varsa kendi aralarında yapılan maçlardaki gol averajına bakılır. (Bu müsabakalarda atılan gollerde eşitlik varsa, deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmaz.) Bu mevzuata göre;
 
1- Denizlispor ve Rizespor'un maçları kaybedip, Kayserispor ve Malatyaspor'un kazanması ve 4 takımında puanlarının eşitlenmesi durumda puan cetveli şu şekilde oluyor:
  
 
Kayserispor: 10
 
Çaykur Rizespor: 10
 
Denizlispor: 8
 
Malatyaspor: 6
 
Bu puan cetveline göre Kayserispor'umuz ve Rizespor ligde kalırken Denizlispor ve Malatyaspor küme düşüyor.
 
2- Denizlispor ve Rizespor'un maçları kaybedip Malatyaspor'un puan kaybetmesi durumunda eğer Kayserispor kazanırsa 3 takımın puanları eşit oluyor ve aralarındaki puan cetveli şu şekilde oluyor:
 
Kayserispor: 7
 
Denizlispor: 5
 
Rizespor: 4
 
Bu puan cetveline göre Kayserispor'umuz ve Denizlispor ligde kalırken Rizespor ve Malatyaspor küme düşüyor.
 
3- Rizespor'un puan kazanıp düşme hattından kurtulduğu ve Denizlispor'un kaybettiği senaryoda Kayserispor ve Malatyaspor kazanırsa 3 takımın genel puanları eşit oluyor ve kendi aralarında oluşacak olan puan cetveli şu şekilde oluyor: 
 
Kayserispor: 7
 
Malatyaspor: 6
 
Denizlispor: 4
 
 
Bu puan cetveline göre Kayserispor'umuz ligde kalırken Malatyaspor ve Denzilispor küme düşüyor.
 
Denizlispor'un puan kazandığı ve diğer 3 takımın puanlarının eşit olduğu senaryoda Kayserispor küme düşüyor; ayrıca Denizlispor kazansa Malatyaspor ve Rizespor kaybetse bile ikili averajda Rizespor üstün olduğu için yine Kayserispor küme düşüyor. Bu sebeple son haftanın sonunda oluşabilecek başka puan durumlarıda var iken, Kayserispor'umuzun ligde kalabileceği senaryolar bunlardan oluşuyor. 
 
 
Denizlispor'un puan kazandığı hiç bir senaryoda ligden çıkamayan Kayserispor, Denizlispor'un ligden düşmeyi garantileyen Ankaragücü'ne yenilmesini bekleyecek. 
 
 

Kısacası Kayserispor’umuz bir mucizenin gerçekleşmesini bekleyecek.

 

 

Fatih B.

kayserianahaber.com 

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler