Kayseri’den İsrail’e tepki, Filistin'e Dua

İsrail’in gece boyunca Gazze’de düzenlediği saldırılara tepki gösteren Kayserililer, Filistin için dua etti.
 
İsrail’in Filistin’e düzenlediği saldırıları protesto etmek isteyen Kayserililer, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Bürüngüz Camii önünde toplandı. Burada ellerinde afiş ve bayraklarla İsrail’e tepki gösteren vatandaşlar, sloganlar atarak Filistin’e destek verdi. Grup adına açıklamalarda bulunan Cihannüma Derneği Başkanı ve Filistinlilerle Dayanışma Platformu Üyesi Fevzi Konaç, 
Dün sabah gönül coğrafyamızın en önemli bölgelerinden biri olan Gazze ve Kudüs’ten gelen operasyon haberleri ile uyandık. 2023 yılının başından itibaren her geçen gün şiddeti artan bir şekilde şahitlik ettiğimiz İsrail terörü, siyonist bayramları bahane edilerek yapılan Mescidi Aksa baskınları, günübirlik rutin olarak yapılan katliamlarda genç, yaşlı, kadın, erkek, sivil, asker demeden verilen şehitler yüreklerimizi acıtıyor ve çaresizce tüm dünya ile birlikte bu İsrail zulmünü izliyorduk" dedi.
 
Konaç" Netanyahu iktidarının iç siyasette sıkıştığı, yaşanan iç kargaşada aylardır devam eden gösterilerde istifasının istendiği bugünlerde, Filistin topraklarına yapılacak büyük bir operasyonun haberleri geliyor, teörist İsrail’in kendi kamuoyunu yanına almak amacıyla büyük bir savaşa hazırlandığı konuşuluyordu. İşgalci İsrail aslında bunu bir iç politika olarak belirlemişti ama hatırlatmak isteriz ki; 
 
TERÖRİST İSRAİL; 
 
     75 yıldır orada Müslümanları katlediyor...
     75 yıldır kadın erkek yaşlı çocuk demeden katlediyor...
     75 yıldır sivil/asker ayrımı yapmadan katlediyor...
     75 yıldır dünyanın bütün itirazlarına rağmen öldürmeye ve katletmeye devam ediyor... 
     75 yıldır Filistinli Müslümanların topraklarını haksızca işgal ediyor...
     75 yıldır türlü bahanelerle Filistinli Müslümanların evlerini başlarına yıkıyor...
     75 yıldır Filistinli kardeşlerimizi aç bırakmak için zeytin ağaçlarını kesiyor...
     75 yıldır adım adım Mescid-i Aksa'yı yıkmak için hazırlanıyor...
     75 yıldır bozuk dinlerinin bayramlarında Mescid-i Aksa'nın onurunu ve izzetini çiğniyor...
     75 yıldır Gazze şeridinde bir avuç toprağa sıkıştırdıkları 2,5 milyon insanı denizden ve karadan abluka           
          altına alarak açlığa, susuzluğa, çaresizliğe mahkum ediyor...
     75 yıldır elinde sapan taşından başka bir şey olmayan insanlara karşı en yüksek teknolojiye sahip 
          silahlarla saldırıyor...
     75 yıldır Amerika'nın ve Avrupa'nın şımarık çocuğu olarak siyonist hedeflerine yürümek için    
          cüretkarca zulmediyor...
     75 yıldır Müslümanların gözünün içine baka baka kutsalımıza ve mabedimize saldırıyor... 
     75 yıldır siyonist siyasete mahkum olmuş İslam ülkeleri liderleri eliyle İslam dünyasını uyutuyor...
     75 yıldır zihinsel işgallerle kandırdıkları Müslümanları Kudüs'e sırt döndürmeyi başarıyor...
 
 
  BÜTÜN BUNLARI YAPARKEN DÜNYA KAMUOYUNA KARŞI ELİNDEKİ EN ÖNEMLİ SİLAHI... TOPRAĞINI SAVUNAN VE ZULME KARŞI DİRENEN MÜSLÜMANLARI BİR TEK KELİMEYLE YAFTALAMAK YANİ “TERÖRİST” İLAN EDEREK YAPTIĞI BÜTÜN ZULÜMLERİ BU KELİME İLE GİZLEMEK VE ÜSTÜNÜ ÖRTMEK...
 
Dün tarihlerinde ilk kez sürekli savunma konumunda kalan Gazze’li bir avuç mücahit insan bu katliamlara, bu işgale, bu zulme, Mescid-i Aksa'nın mahremini çiğnenmesine itiraz etmek adına kıyama kalktılar. İç karmaşasını unutturmak adına büyük bir operasyon ve katliam hazırlığında olan terörist İsrail’e karşı onurluca ölmeyi göze alarak büyük bir karşı operasyonla direniş başlattılar. İsrail şaşkın, siyonistler şaşkın, katliam yapmaya alışmış Netanyahu ve iktidarı şaşkın. Şımarık İsrail’in ipini elinde tutan tüm dünya şaşkın. Siyonist Dünya İsrail'e arka çıkmak için adeta sıraya girdi. İçimizdeki ihanet şebekesi basın Hamas'ın sivil katlettiğini ifade ederek direnişi zayıflatmaya çalışıyor. İşgal edilmiş topraklarını geri almak ve hayatta kalabilmek için mücadele eden mücahitleri terör eylemi yapan insanlar olarak göstermeye gayret ediyorlar. Özellikle Gazze'li Müslümanları suçlamak için sivil katlettiğini ve sivillere saldırdığını iddia ediyorlar... bütün bunların aksine Hamas ve mücahitler ise tüm dünyaya insanlık dersi vererek sivillerin hukukunun korunması için olağanüstü dikkat ve özen gösteriyorlar" ifadelerini kullandı.
 
 
TAM DA ZALİM VE İKİYÜZLÜ BATIYA ŞUNU SORMAK HAKKIMIZDIR.
 
Konaç" Sivillerin hakkının korunması bu kadar önemliyse ; hergün Filistinli bir gencin, bir çocuğun, bir öğrencinin, bir kadının şehit cenazesine şahitlik eden ey adaleti unutmuş, gözleri Müslümanlara karşı kör olmuş zalim dünya. gözlerininizin önünde akan kan ve öldürülen bu kadar Filistin’li sivil sizin için ne ifade ediyor ?  Yoksa insanlık listesinde onların isimleri yok mu? tek kelime ile onlara terörist diyerek bu insanların katlini görmezden gelmenizi çifte standardınızı yutuyor muyuz zannediyorsunuz?
 
Filistin’de doğumda yavrularının o mis kokan bedenlerini kucaklayan annelerin, henüz hayatının baharında katledilerek şehid edilen aynı yavrularının şehit cenazelerini kucakladıklarını görmüyor musunuz ?
 
Şunu bilin ki; yeryüzüne savaşın bile bir ahlakı olduğunu Müslümanlar ve İslam medeniyeti öğretti... inancımız ve imanımız emreder ki; savaşta kadınlara, çocuklara, sivillere, yaşlılara, aman dileyene ve mabetlere dokunulmaz. Yapılan bu kara propagandayı asla kabul etmiyoruz ve sizin yalanlarınıza artık zerre kadar değer vermiyoruz...
 
SAFINI ŞAŞIRAN VE NEREDE DURACAĞINI BİLEMEYEN MİLLETİMİZE SESLENİYORUM.
 
PKK terör örgütüne, Suriye'deki DAEŞ dahil tüm teröristlere, Fetö terör örgütüne, Kuzey Irak'taki kamplara operasyon yapıp, mücadele eden Türkiye'mize karşı burada yuvalanmış bütün terör örgütlerine destek veren ABD ve yandaşları, aynı şekilde bugün Filistin'lilerin varoluş destanına karşı terörist İsrail'e destek veriyor. Bu oyunu anlamak ve görmek adına, safını belirlemen adına adamların daha ne yapmasını bekliyorsun?
Katil belli, cellat belli, işgalci belli, devlet terörü uygulayan belli, sivil asker ayırt etmeden öldüren belli...
Diğer yanda;
Mağdur belli, mazlum belli, toprakları çalınan belli, bütün yokluklara rağmen direnen belli,çoluk çocuk demeden her gün Şehit verenler belli.
 
401 yıl o mübarek topraklara hizmet eden bir ecdadın varisleriyiz. Millet olarak ve devlet olarak bu tarihi bağın gereği olan sorumluluğumuzu yerine getirme vaktidir. Türkiye o coğrafyada bir umuttur. Bir takım yalanlar üzerinden kardeşliği bozulmuş İslam dünyasının yeniden bir araya gelmesi için Kudüs ve Mescidi Aksa çok önemli bir fırsattır. Bu  kardeşliğin tesisini sağlayabilecek yegane millet ve devlet Türkiye’dir. İtidale davet önemlidir. Ancak bunca yıldır bu davetlerin hiç birisine itibar etmeyen zalim terörist bir yapıya, BM kararlarıda dahil takmayan uzlaşmaz katillere karşı tek ve en önemli yaptırım ancak güç kullanmaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın diliyle artık Kudüs Kırmızı Çizgimizdir denilen bu meselede bu cümlenin altı doldurulmalıdır. Cumhurbaşkanımız acilen bölgeye gitmeli ve Türkiye’nin tarihi misyonunu yerine getirerek daha fazla kan dökülmesine engel olunmalıdır.  Devlet Bahçeli’nin tarihe not düşen ifadesiyle “Kudüs düşerse, Ankara düşer” tehlikesinin bertaraf edilmesi için harekete geçme vaktidir. Ortadoğudaki tüm kargaşanın bir hedefinin de Türkiye olduğu unutulmamalıdır.
Hayatını bu siyonist teröristlerle mücadeleye adamış Rahmetli Erbakan Hocamızın ifadesiyle “İsrail diplomasiden değil, sadece güçten anlar” teşhisinin doğruluğu gün gibi ortada iken bir şeyler yapılmalıdır.
Dışişleri eski Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun kamuoyuna  yansıyan bir konuşmasında proje aşamasında olduğunu bildirdiği İslam ülkeleri arasında kurulacak bir askeri güçle o mübarek beldeler korunmalı, mazlum Filistin’lilerin hukuku çiğnetilmemelidir.
 
İsrail’in bu direnişe karşı büyük bir savaş başlatarak katliam hazırlığında olduğu haberleri gelmektedir. Bu riskin önüne geçmek adına başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkeleri inisiyatif almalıdır. Eğer böyle bir zulüm gerçekleşirse Allah korusun 3.Dünya Savaşının kıvılcımları çakılmış olacaktır.
Bütün bu sözlerin sonunda Kayseri’nin meydanından haykırarak ; 
bu şanlı direnişi başlatan Filistin’li kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, 
dualarımızla maddi manevi katkılarımızla arkalarında duracağımızı, 
zillet içinde ezilerek yaşamaktansa şanlı bir ölümü tercih ederek şehadete koşan tüm kardeşlerimizi bağrımıza bastığımızı.... 
 
TÜM KÖR... SAĞIR...  ZALİM DÜNYAYA İLAN EDİYORUZ...
 
BİLİYOR VE İMAN EDİYORUZ Kİ;
 
KUVVET KUDRET SAHİBİ TEK GÜÇ ALLAH’TIR...
 
ZALİMLER İSTEMESE DE ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR...
 
ZAFER İNANANLARINDIR VE ALLAHIN İZNİYLE ZAFER YAKINDIR." dedi.
 
Basın açıklamasına Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da katıldı.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler