Kayseri’de global yazılımcı olma yolculuğu

Kayseri’de bir ilki gerçekleştiren Uniworkhob Coding Space yazılıma ilgisi olan 18 yaşından büyük tüm öğrencileri dünyandaki teknoloji şirketlerinde işe girme fırsatı sunmak için..

KAYSERİ (1HA – ÖZEL) – Kayseri’de bir ilki gerçekleştiren Uniworkhob Coding Space yazılıma ilgisi olan 18 yaşından büyük tüm öğrencileri dünyandaki teknoloji şirketlerinde işe girme fırsatı sunmak için programlarına davet ediyor. 100 kişi ile sınırlı olan Uniworkhob programı başvuruları hala devam ediyor. 2 yıl boyunca eğitim görecek olan öğrencilerin bu süreçte blockchain, yapay zeka, siber zeka ve oyun geliştirme alanlarında tematik noktada uzmanlaşacaklarını söyleyen Uniworkhub Etki Girişimcisi Mehmet Yağcıoğlu, “Buradan mezun olanlar dünyanın herhangi bir teknoloji şirketinde çalışabilecek niteliğe ve donanıma sahip olacaklar. Amacımız Anadolu’daki genç işsizliği azaltmak” dedi. 

 

Uniworkhob Coding Space Kayseri’de bir ilki gerçekleştirerek Anadolu geçlerinin yazılım konusundaki yeteneklerini keşfediyor. Program sonrası öğrenciler dünyadaki teknoloji şirketlerinde işe girme fırsatı buluyor. 18 yaşından büyük tüm gençlerin katılabileceği bir yazılım programı olan Uniworkhob beceri testini geçen öğrencilerin ‘Akran öğrenim’ sistemiyle eğitimlerine öğretmensiz olarak devam ediyor. Uniworkhob Coding Space hakkınsa bilgi veren Uniworkhub Etki Girişimcisi Mehmet Yağcıoğlu, “Kayseri’de teknolojiye inovasyonun gelişmesi konusunda yaptığımız faaliyetler, edindiğimiz bilgi ve tecrübelerin toplumumuza daha fazla etki yapması için Uniworkhob Coding Space sosyal inovasyon girişimini kurduk. Kayseri’deki melek yatırımcıların da desteğiyle beraber Kayseri’de yaşayan ve 18 yaş üzerindeki gençlerin dünya standartlarında yazılımı öğrenmesi ve teknoloji şirketlerinde işe girebilmeleri için destekler sunuyoruz. Yazılım bilmenize, mezun olmanıza gerek yok. Hangi okuldan mezun olduğunuzun da bir önemi yok bizim için. Kişilerin becerikli be yetenekli olması temel kriterimiz. Uniworkhub’da iki aşamadan oluşan seçme sürecimiz var.  Öncelikli olarak web sayfamızda beceri testini uygulayan arkadaşlar daha sonrasında provalar yapmak için Uniworkhub kampüsüne davet ediliyorlar. Bu davet esnasında 1 ay boyunca kendilerini geliştirmek üzere çalışmalar yapıyorlar. Yazılımı öğrenebilmeyi bize ispatladıktan sonra ana programa davet ediliyor. Ana programımız 2 yıl boyunca devam edecek. Bu süre içerisinde Blockchain, yapay zeka, siber zeka ve oyun geliştirme alanlarında tematik uzmanlaşmalarımız söz konusu. Kullandığımız eğitim teknolojisi dünyanın herhangi bir şirketinde çalışabilecek seviyede yazılımcı olarak yetiştiriyor, takım çalışması, iş birliği kültürü, kompleks problem çözme becerileri kazandırıyor. Uniworkhub bünyesine bu sezon için sadece 100 öğrenciyi kabul edecek. 18 yaş üstü herkese kapımız açık. Bu süreci tamamlayanlar mutlaka teknoloji şirketleriyle tanışma fırsatı elde edecekler. Kendilerinin uygun gördüğü şirkette çalışma fırsatı elde edecekler” ifadelerini kullandı. 

 

‘AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİN NİTELİKLİ İŞ FIRSATLARINA ERİŞİMİNİ SAĞLAMAK’

 

Uniworkhub’ta kullanılan eğitim teknolojisinin Silikon Vadisi’nde de kullanılan bir teknoloji olduğuna dikkat çeken Yağcıoğlu, “Böylelikle biz nitelikli eğitimi Kayseri’ye getirmiş olduk. Bizim öğretmenimiz yok. Öğretmensiz bir yapıdayız. Aslında biz bir yazılım kursu veya okul değiliz. Burada yazılım öğrenmek isteyen gençler bir araya gelerek proje sistemi üzerinde yaparak ilerler, öğrenirler. Buradan mezun olanlar dünyanın herhangi bir teknoloji şirketinde çalışabilecek niteliğe ve donanıma sahip olacaklar. Amacımız Anadolu’daki genç işsizliği azaltmak. Gençlerimizin de yetenek ve becerisi söz konusu. Bizde bunu yazılım ekosistemiyle desteklemek, hem Türkiye’de hem de dünyadaki ihtiyaçları karşılamayı hedefliyoruz. Uniworkhub ücretli bir program. Ama bunu sürdürülebilir bir yapıda kullanmak için dizayn edilmiş bir yapımız var.  Öğrenciler ana programa kabul edildikten sonra eğitim ücretinin yüzde 20’sini eğitim esnasında ödemelerini bekliyoruz. Geriye kalan yüzde 80’lik kısmı istihdam edildikten sonra ödemelerini istiyoruz. Kendi kazandığı parayla programın geri kalan ücretini ödeyerek aslında bir sonraki eğitim alan arkadaşına burs vermiş olacak. Amacımız sürdürebilir olmak ve sosyal sürdürülebilir bir toplum inşa etmek.  Toplam ücret tutarımız da 12 asgari ücret kadardır. Bunun 2 asgari ücret tutarını eğitim esnasında geri kalan 10 asgari ücretlik tutarı da istihdam edildikten sonra bekliyoruz. Amacımız öğrencilere kurs veya sertifika vermek asla değil. Bizim amacımız öğrencilerin nitelikli iş fırsatlarına erişimini sağlamak. Bu nedenle istihdam edilemezler ise yüzde 80’lik kısmı ödemelerini istemiyoruz. Şu anda başvurularımız hala devam ediyor. Eğer ilgilenen, yazılımcı olmak isteyen, teknoloji şirketlerinde yazılımcı olmak isteyen gençlerimiz web sayfamızdan veya instagram sayfamızdan başvuru yapabilirler. Ayrıca kızların ve genç kadınların bilişim sektöründe desteklenmelerini istediğimiz için onların ödemelerini istediğimiz yüzde 80’lik kısmı almıyoruz. Amacımız bilişim sektöründe kadın yazılımcıların mühendis olarak çalışmalarını desteklemek” şeklinde konuştu. 

 

‘GELECEKTE YAZILIMIN ÇOK ÖNEMLİ BİR ROL OYNAYACAĞINI TAHMİN EDİYORDUM’

 

Beceri testini geçen ve ilk aşamaya dahil olan Öğrenci Mesut Aslanderen yazılım konsunda kısa sürede çok yol kat ettiğini ifade ederek, “Karşıma Uniworkhub sitesi çıktı. Sadece kendimi deneyip görmek istedim. Başvururken aklımda çok fazla soru vardı. Buraya gelip sunumu dinledikten sonra. Buradaki sistemin ‘akran öğrenim sistemi’yle arkadaşlarımızla bilgi alışverişi yaparak bir şeyleri öğrendiğimiz gördüm. İnternette yapılan testi geçtim ve 1 aylık deneme süresindeyim. Bu kısmı da geçersem daha sonradan asıl programa dahil olacağım. Her zaman için hedefim dijital pazarlama üzerine yüksek lisans yapmaktı. Bunun yanında kodlamada öğrenmek istedim. Bu programın içinde bulunurken hala bu hedefim devam etmekte ancak tamamen kendi okuduğum bölümü bırakıp kodlamaya da yönelebilirim. Ben buraya başvurmadan önce zaten gelecekte yazılımın çok önemli bir rol oynayacağını tahmin ediyordum. Burada hem kendi merakımı gideriyorum hem de kendimi deniyorum bu süreçte. Kayseri’de yaşayan ve yazılımı ilgisi olan herkesi de buraya davet ediyorum. Burada bir programa veya hocaya bağlı kalmadan yazılım üzerindeki yeteneğinizi keşfedebilirsiniz” diye konuştu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler