Kayseri’de 252 Umreci Tedbir Amaçlı Karantina Altına Alındı

Umreden dönen vatandaşlarla ilgili başlatılan karantina süreci devam ediyor. Suudi Arabistan'dan bugün ülkemize dönen umre kafileleri koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Kayseri Talas Hunat Hatun Kız Öğrenci Yurdu'na getirildi.

Cidde ve Medine’den yurdumuza gelen 2 uçakta bulunan ve ilk açıklamalarda 315 olduğu daha sonra ise sayının 313 olarak doğrulandığı umrecilerin 252’si, Kayseri Havalimanında yapılan ilk kontrollerinin ardından, daha önce boşaltılarak karantina alanı haline getirilen Talas Hunat Hatun Kız Yurdu’na yerleştirildiler. Geri kalan 61 yabancı uyruklu yolcu ise uçaktan indirilmeden kendi ülkelerine gönderilmek üzere İstanbul Havalimanına yönlendirildi.

Hunat Hatun Kız Yurduna sevk edilen umrecilerin, otobüsten indikten sonra tekrar sağlık kontrolleri yapılarak 14 günlük gözlem süreci başlatıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından büyük titizlikle koordine edilen sürecin, Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından da en üst düzeyde ciddiyetle takip edildiği haber merkezimize gelen bilgiler arasındadır.

Ayrıca Koronavirüsün ülkemize girdiği günden itibaren yoğun bir çalışma içerisine giren İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ramazan Benli’nin bu konudaki çalışmaları Kayseri olumlu karşılanmaktadır.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler