Divit Ucu

Kayseri Şehir Hastanesi ve Koronavirüs

DİVİT UCU

Sevgili okurlar, bundan böyle zaman zaman kayserianahaber.com’un bu değerli sayfasında zaman buldukça yazılarım ile sizlerle bir şeyler paylaşmaya çalışacağım. Köşemizin ismini DİVİT UCU olarak belirledik çünkü güzel yazı yazmanın ve bir şeyler karalamanın zevkini bilenler, divit ucu ve mürekkep ile güzel bir yazı yazmanın kıymetini ve zevkini daha iyi bilirler. Bakmayın siz şimdi türlü türlü tükenmez kalem çıktığına… 

Gelelim ilk köşe yazımızın konusuna…

İlk konumuz tüm dünyanın gündemini oluşturan koronavirüs salgınında ülkemizdeki sağlık sistemi olacak.

Koronavirüs henüz Çin’den yayılmadan önce sağlık sistemini, yapılan hastaneleri hatta devlete bağlı hastanelere alınan kaliteli hekimlerimizi bile eleştirmişlerdi. 

Hatırlarsanız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en büyük hayalim dediği şehir hastanelerini, özellikle Kayseri Şehir Hastanesi’ni hizmete açıldığı günden itibaren eleştirmişlerdi. 

Yok efendim asma tavan çöktü, yok efendim yılanlar bastı gibi çok küçük olayları bile büyüterek verdiler ve sırf yapılan hizmeti eleştirmek adına.

Ama şu anda yapılan bu hizmetlerin ne kadar faydalı ne kadar yerinde olduğunu göstermek koronavirüsüne düştü. Virüs yayıldı yayılalı eleştiriler, hem sağlık ordusunun ortaya koyduğu özverili çalışmalar hem de örnek gösterilen Avrupa ülkelerini bile geride bırakacak kaliteli ekipman ve hizmet ile bir bıçak gibi kesildi.

Bu ülkeye yapılan hiçbir şey boşuna yapılmamış, bu millete verilen hiçbir hizmet boşuna verilmemiştir. Türkiye şu anda her alanda olduğu gibi sağlık alanında da en parlak dönemini yaşıyor. Bunları da televizyon ekranlarından izlediğimiz haberlerle veya birebir hastanelerde ya da yakın komşularımız, akrabalarımız bu hizmeti alınca fark ediyoruz. 

Yapılan güzelliklerin, yatırımların, hizmetlerin kıymetini bizim milletimiz en çok dara düştüğünde anlıyor her ne hikmetse. Koronavirüste sağlık alanında yapılan büyük yatırımların kıymetini anlamamıza neden oldu. İnşallah daha büyük sıkıntılar yaşamadan güzel ülkemizin kıymetini, şu istikrar ortamının rahatlığını, birlik ve beraberliğimizin kıymetini de daha iyi anlarız…

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri