Kayseri halen afetten etkilenen iller kapsamına alınmayı bekliyor

TBMM Genel Kurulunda görüşülen Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması kanun teklifinde Depremden etkilenen 11 il ile Sivas’ın Gürün ilçesi ek vergiden muaf tutuldu.

TBMM Genel Kurulunda görüşülen Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması kanun teklifinde Depremden etkilenen 11 il ile Sivas’ın Gürün ilçesi ek vergiden muaf tutuldu. Depremden etkilenen ve afetten etkilenen iller kapsamına alınmayı bekleyen Kayseri ise yine sahipsiz kaldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin kabul edilen 10 uncu maddesine eklenen 27 numaralı fıkra hükmü ile ihdas edilen ek vergi hakkında bilgi notu paylaştı.

Kurumlar vergisi ödeyecek mükelleflerin ek vergiye tabi tutulduğunun belirtildiği bilgi notunda “Düzenleme kapsamında 2022 yılı için verilecek kurumlar vergisi beyannamesinde istisna ve indirimleri bulunan 22 bin civarı mükellef girecek.

Mücbir sebep ilan edilen 11 il ve bir ilçedeki kurumlar vergisi mükellefleri ek vergi ödemeyecek. Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şalıurfa illeri ile Sivas ilinin Gürün ilçesinde kurumlar vergisi mükellefiyeti bulunanlar ek vergiden muaf tutuluyor” ifadesinde bulunuldu.

Depremden etkilenen ve halen afetten etkilenen iller kapsamına alınmayı bekleyen Kayseri ise 10 milletvekili bulunmasına rağmen yine sahipsiz kaldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, AK Parti Grup Başkanvekili, MHP Genel Başkan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar önceki dönem Bakanlığı yapmış Kayseri Milletvekillerinin bulunduğu Kayseri, ‘Kayserili İşini Bilir’ bahanesiyle yine sahipsiz ve öksüz kaldı.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler