Kayseri Erciyes'e direkt uçuş yapacak ülke sayısı 4'e çıktı.

Rusya, Ukrayna ve Polonya'dan sonra Kayseri Erciyes’e direkt charter uçuş yapan ülkeler arasına Belarus da eklendi.

KAYSERİ ERCİYES’E DİREKT UÇUŞ YAPACAK ÜLKE SAYISI 4’E ÇIKTI

Rusya, Ukrayna ve Polonya'dan sonra Kayseri Erciyes’e direkt charter uçuş yapan ülkeler arasına Belarus da eklendi.

 

Sunulan hizmetler ile uluslararası bir merkez konumuna gelen Erciyes Dağı, yerli kayak severlerin yanında dünyanın muhtelif ülkelerinden de yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor.


Erciyes'e kayak için gelen ve Kayseri'de konaklayan yabancı misafir sayısının her yıl arttığını ifade eden Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, "Erciyes 2011-2012 sezonunda yeni yüzüyle hizmet vermeye başladığı günden bu yana Erciyes A.Ş. olarak gözümüzü hem yurt içinde hem yurt dışındaki pazarla çevirdik.

 

 

,Yapılan tanıtımlar, sunumlar yurt dışı fuar katılımları ile 3 yıl önce Kayseri tarihinde ilk defa Rusya'dan Moskova - Kayseri arasında başlayan direkt charter uçuşlarla her hafta Rus misafirleri Dağımızda ağırladık. Ardından bu sayı Ukrayna ve Polonya'yı içine alacak şekilde 3 ülkeye çıktı. Kış tatili için Moskova, Kiev, Varşova şehirlerinden her hafta kafileler halinde Erciyes'e gelen yabancı turistler bir hafta boyunca kayak yapmanın dışında 6 bin yıllık tarihi geçmişi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kayseri'nin tarihi ve tabi güzelliklerini keşfederken, 45 dakikalık mesafede bulunan Kapadokya'da peri bacalarını gezip balon deneyimi yaşadı. Turistler ayrıca dağ ve şehir otellerinde konaklayarak Kayseri'nin mahalli lezzetleri pastırma, sucuk, mantıyı tatma imkânı buldu.

  

Tüm bunlar bir araya gelince Erciyes'in dünyada eşi benzeri olmayan bir turizm, bir kayak destinasyonu olduğu tüm dünyada kanıtlanmış oldu. Ayrıca bu charter seferlere ilave olarak Belarus'ta eklendi. 2018/2019 kış sezonunda binlerce yabancı turisti misafir eden Erciyes'e direkt uçuşların dışında dünyanın muhtelif ülkelerinden Almanya, İtalya, Amerika, İngiltere, Kore, Malezya, Fransa gibi yerlerden de aileleri, arkadaş gurupları ile gelip Erciyes'te kayak yapan yabancı turistlerin sayısı her geçen yıl artıyor. Geçtiğimiz sene yaklaşık 7 bin civarında misafirimiz charter seferlerle gelmişken Erciyes'e kayak için gelen ve Kayseri'de konaklayan yabancı misafir sayısı 20 bine ulaştı. 2019-2020 kayak sezonunda ise 30 bin yabancı kayakçıyı dağımızda ağırlayacağız. Bu da sadece yabancı misafirlerimizin şehrimize 30 milyon dolarlık bir gelir bırakması anlamına geliyor. Dolayısıyla sadece charter ile gelen insanlar değil aynı zamanda İstanbul ve Ankara üzerinden aktarmalı aileleriyle, arkadaşlarıyla Erciyes'te kayak yapan turistlerin sayısının artması bizleri mutlu ediyor" dedi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler