Kayseri'de Omurga Dergisi Yayın Hayatına Başladı

MTTB Kayseri Şubesi’ne üye bir grup genç; kültür ve eğitim çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek, koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında evde kaldıkları sürede “Omurga Dergi” isminde bir dergi kurdu

MTTB Kayseri Şubesi’ne üye bir grup genç; kültür ve eğitim çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek, koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında evde kaldıkları sürede “Omurga Dergi” isminde bir dergi kurdu.

            Koronavirüs sürecinin tüm dünya üzerinde olumsuz etkileri devam ederken; uzaktan eğitime geçiş yapan üniversite öğrencileri evde kaldıkları sürede, eğitim, kültür, edebiyat, sanat ve teknoloji alanlarında yayın yapacak bir düşünce dergisi kurdu. İnternet üzerinden yapılan uzaktan toplantı yöntemi ile bir araya gelen öğrenciler, “Omurga” adını verdikleri derginin kurulduğunu açıklayarak; düşünmeye ve düşünceye önem veren, saygı duyan herkesi fikirlerini ifade edebileceği Omurga Dergisi’ne yazmaya davet ettiklerini duyurdular.

              Derginin Genel Yayın Yönetmeni Serdar Fidaner “ Günümüzün sosyo- ekonomik yapısına uygun olarak, eski tarz dergicilik anlayışına yeni bir bakış açısı getirme düşüncesine sahip Omurga Düşünce Dergisi olarak okuma oranının azaldığı, kağıdın, kalemin, kitabın yerini başka şeylerin aldığı bu dönemde hala insanların ilgisini çekebilecek, okumaya değer içeriklerin ortaya çıkarılabileceğine inanıyoruz. Bünyemizde şiir, makale ve deneme türlerinde içeriklere yer vereceğimiz dergimizi; tarih, edebiyat, sanat, teknoloji, kültür, psikoloji, spor, ekonomi, kişisel gelişim, ve güncel konular çerçevesinde oluşturacağız. Ekiplerimizi oluşturduk, internet sitemizin çalışmalarını tamamladık. Son zamanlarda dijital yayıncılık anlayışı ile yayın yapan dergiler gibi biz de ilk aşamada web sayfamız ve E-Dergi formatında yayınlarımızı yapacağız. Arkadaşlarımızla birlikte içimizdeki heyecanla çalışıyoruz.” dedi.

            İlk Özel Sayı Necip Fazıl Kısakürek Özel Sayısı Olacak

            Genel Koordinatör ve Yazı İşleri Sorumlusu, aynı zamanda Milli Türk Talebe Birliği Kayseri İl Başkanı Akın Kaya ise “ Sayılarımızı daha çok özel sayı tarzında ortaya çıkarmayı planlayan dergimiz; okuyucusu ile yazarı arasında bağlantı kurmayı ve “Okuyucu Diliyle Yazarlık” anlayışını benimser. Edebiyat ve fikir boşluğunu bir de düşünce yönüyle ele alır. Redaktörlerimiz; geçmişten günümüze baktığınız zaman milli ve manevi birçok değerimizin fikir dünyasının, tavsiye ve görüşlerinin sentezini yapmaktadır. Dergimizde; imkanlar dahilinde yapabileceklerinin en iyisi için çaba ve gayret içerisinde olacağız. Hatta sizlere şu bilgiyi de vermek istiyorum; dergimizin ilk sayısını Üstad Necip Fazıl’a ithafen Necip Fazıl sayısı olarak çıkarmayı planlıyoruz.” dedi.

            Kalemine Güvenen Herkesi Bekliyoruz

            Derginin Yayın Kurulu Başkanı Emre Kolbaşı ise; “Omurga Dergisi, toplumun her kesimi tarafından ilgi ve merakla takip edilecek içerikler ortaya çıkarmayı hedefliyor. Dergi ekibindeki bütün arkadaşlarımız, belli bir hassasiyet çerçevesinde fikir birliği sağlamıştır. Biz bugünlerin dergicileri, yarınların ileri nesillere fikir verecek yüzleri olmayı amaçlıyoruz. İnsanlara; olaylara karşı yeni pencereler açtıracak Omurga Düşünce Dergisi olarak, çok yakında yayın hayatına samimi bir merhaba demeye hazırlanıyoruz. Kendisini bu yolda geliştirmek isteyen, kalemine ve düşüncesine güvenen herkesi ekip arkadaşımız olmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuşarak davetlerini yineledi.

            www.omurgadergi.comİnternet adresinden yayın yapmaya başlayan dergi, sosyal medya hesapları üzerinden de takipçilerine içerikler sunuyor. İnternet sitesi veya sosyal medya hesapları üzerinden dergiye yazı gönderilebileceğini ve yazarlık için iletişime geçilebileceğini belirten dergi yetkilileri; koronavirüs sürecinin geride kalıp, hayatın normale döndüğünde basılı yayına geçeklerini söylediler.

Kayserianahaber.com ailesi olarak MTTB'li gençleri tebrik ediyoruz.

Sitemiz herdaim çalışmalarına açıktır. 

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler