Kayseri'de Emekli Hemşire 'Dambağ' Kurdu

Eski Sanayi’de 58 yaşındaki emekli hemşire Hafize Daşdemir Yılmaz 20 yıldan uzun süredir çeşitli hobilerle uğraşıyor.

Sivaslı 20 yıllık emekli hemşire Hafize Daşdemir Yılmaz; eşinin işlettiği bir iş yerinin damında 4 yıl önce hobi bahçesi oluşturdu. Çiftin “dambağ” adını verdiği mekanda, bir ziraat mühendisinin de danışmanlığında yaz mevsimine hazırlık yapılıyor. Hafize Yılmaz, “Hobi bahçesi olarak dam seçtik. İnanılmaz şeylerle karşılaşıyoruz ve evime bile gitmek istemiyorum” diye konuştu.



Yılmaz, bütün olayların nasıl başladığını şöyle özetledi: “Aslında hep böyle toprakla uğraşabileceğim bir yer istedim. Ama eşim bu konuda biraz ihmalkar davrandı. Ben de ısrarla dama çıktım, kısacası eşimle bir iddialaşma sonucu burası gerçekleşti. Şimdi o burayla benden daha çok uğraşıyor.”

Yılmaz, “dambağ” hakkında “Burası tamamen el emeği ürünü. Bulabildiğimiz her şeyi getirip kullandık. Bu yıl dördüncü yılımız. Verimimiz çok azdı, ancak bu yıl bir ziraat mühendisi ile anlaştık. Kendisi bu işe çok sıcak baktı ve o da burayı takip ediyor” ifadelerini kullandı.

Hafize Yılmaz, herkese ve özellikle kadınlara uyarıda bulunarak “İnsanların pandemi gibi genel veya kişisel sıkıntılı dönemlerde bir hobiyle uğraşmalarını kesinlikle öneriyorum. Hanımlar, biraz dik durun. Kesinlikle boş durmayın. Incıkla boncukla uğraşmak kolay. Kolay yolu seçmeyin”, diye konuştu.



EMEKLİ HEMŞİRE EL SANATLARIYLA DA MEŞGALE OLUYOR

Yılmaz, aynı zamanda resim de dahil olmak üzere çeşitli el sanatlarıyla da uğraşıyor.

Yılmaz “Çok küçük yaşlarda başladım. Özellikle de resimle. Çok güzel çalışmalar ortaya çıktı. Bununla ilgili hiçbir eğitimim yok. Tamamen doğaçlama. 7-8 defa resim ve el sanatlarımın olduğu karma sergi açtım. Özellikle Kayseri Park ve Çerkez Festivali’ndeki sergilerimde hem maddi hem manevi getiriler elde ettim”, diye konuştu.

Yılmaz, yeniden uğraş konusunda telkinde bulunarak “Hanımlarımızı özellikle uyarıyorum, mutlaka bir şeylerle uğraşın. Çalıştığım dönemde ve iki çocuğum olduğu halde dahi bu işlerle uğraştım. İnsan isterse zaman da buluyor, alan da buluyor” diyip, sözlerini tamamladı.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler