Kayseri Cihannüma Derneği İl Yönetimi, Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneğini ziyaret etti.

Kayseri Cihannüma İl Yönetimi STK ziyaretleri çerçevesinde Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneğini ziyaret etti.

Kayseri Cihannüma Derneği  İl Yönetimi STK ziyaretleri çerçevesinde Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneğini ziyaret etti.
 
Güzel bir atmosferde gerçekleşen ziyarette; KİMDER başkanı Hacı Ali Çakıcı: İmam Hatipler ilk açıldığı yıllarda bazı kesimlerin İmam Hatip öğrencilerine, mezun okunca ölü yıkayıcısı mı olacaksınız gibi önyargılı bir tutumla baktıklarını fakat İmam Hatip Mezunlarının farklı meslek gruplarında çok başarılı çalışmalara imza attıklarını, buna benzer önyargılı bakış açısının günümüzde de bazı kesimlerce devam ettiğini, bu bakış açısının yanlışlığını ve İmam Hatip Okullarının hem akademik hem sosyal açıdan çok başarılı olduğunu, Cihannüma ve diğer İslami STK'ların bir vücudun parçası gibi olduğunu, hayırlı hizmetlerde beraber hareket edilmesi gerektiğini ve ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ettiler.
 
Cihannüma İl başkanı Fevzi Konaç, bir zamanlar hor görülen İmam Hatiplerden Bakanlar, Başbakanlar, Cumhurbaşkanı çıkararak  vatanımıza-milletimize en üst kademelerde hizmet eden devlet adamları, sanayici, doktor vb. birçok alanda insan yetiştiğini ve önyargılı kişilere en iyi dersi verdiğini paylaştı. Konaç; milletimizin en önemli değerlerinin başında aile olduğunu gerek hukuksal açıdan gerek medya tarafından aile yapımıza zarar verildiğini, bu hususların üzerine el birliğiyle gidilerek düzeltilmesi gerektiğini, İmam Hatipler için Cihannüma olarak bize düşen bir görev olursa yapmaya hazır olduklarını söyledi.
 
Ziyaretten duyulan memnuniyeti iki tarafında birbirine ilettiği görüşme olumlu bir atmosferde gerçekleşti.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler