Kayseri Bağımsız Gazeteciler Cemiyeti kuruldu

Kayseri Bağımsız Gazeteciler Cemiyeti kuruldu
Kayseri Bağımsız Gazeteciler Cemiyeti (KBGC) Kayseradar ve Kayserim.net imtiyaz sahibi Mustafa Bayram başkanlığında kuruldu. Başkan Mustafa Bayram, kuruluş manifestosunda yaptığı açıklamada Cemiyet ve Cemiyet idaresinde kurulan ve genç gazetecilerin yetişmesini temel hedef edinen Ajans BGC hakkında bilgiler verdi.


Kayseri Bağımsız Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayram, deneyimli habercilerin genç gazeteci adayları ile buluşturulacağı cemiyetin temel misyonları hakkında "Oluşturmuş olduğumuz bu cemiyette biz genç arkadaşlarımızı ve basına emek verebilecek arkadaşları bir araya getirebilmek hedefindeyiz. Bu nedenle bağımsız haberin oluşabilmesi ve haber segmentini ajansların statüsünden ve tekelinden çıkabilmesi için ilk atılımımızı gerçekleştirdik ve Ajans BGC olarak kendi içerimizde bir haber ajansı oluşturduk. Buradaki temel gayemizde basının her anlamda habere ulaşmasını sağlamak ve haberin üzerindeki baskıyı tamamen yok etmek. Haber alırken acaba bunu yazsak mı yazmasak mı reklam alıyor muyuz korku ve kaygılarından basını birazcık daha rahatlatmak istiyoruz" dedi.
'ŞEHRİ VE MİLLETİ BENİMSEYEN BASIN OLACAĞIZ'
Kayseri basınının ve bölge basınının değişmesinde önemli bir rol oynamak içinde yola çıktıklarına söyleyen Cemiyet Başkanı Mustafa Bayram
"Çıkış noktamız, basını şuan ki hali hazırda var olan emekçilerini ve genç arkadaşları olgun düzeyde ve yeni teknolojik akımlarla desteklemek ve onlara eğitim vermektir. Çünkü dijitalleşen dünyada etkisini yok edip sosyal medyaya dönüşen basın etkisinden bahsedecek olursak bizim bu süreci ve trendi yakalamamız gerekiyor. Zira hala matbaayla, tipo baskıyla yada klişe dizmeyle süreç oluşturan basından, daha dijitalleşen çok daha efektif, 100 binlere, milyonlara aynı saniyeler içerisinde ulaşabilen bir basından bahsetmemiz gerekecek. Çünkü, vatandaş bizi okumadığı sürece, vatandaş basını takip etmediği sürece basının varoluşunun bir etkisi kalmayacak. Bunun için sadece kamu tarafından değil vatandaş tarafından da benimsenen, şehri ve milleti benimseyen bir basın anlayışı olmak temennisindeyiz. Bunları yaparken temel misyonumuz bir yerlere alternatif olmak yada ikinci bir mecra olmak değil. Biz kendi başına, kendi kuruluşuyla, kendi doğrultusuyla bir özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi vermek istiyoruz. Basındaki tüm emekçi arkadaşlarımız için, bize üye olsun yada olmasın tüm arkadaşlarımıza ve tüm basın çalışanlarımıza, tüm mecralara aynı hizmeti götürmeyi temel amaç edindik. Bu nedenle çok yakın zaman içerisinde haberlerimizle, etkilerimizle, etkinliklerimizde ve eğitimlerimizle Kayseri basınının ve bölge basınının değişmesinde önemli bir rol oynamak için yola çıktık. Bu anlamda gerek teknik ve habersel anlamda ekip arkadaşlarımızla bu süreci çok hızlı ve dinamik şekilde toplayabileceğimizi düşünüyoruz. İnşallah yeni dönemde ses getirecek faaliyetlerimizle gündemde kalmaya devam edeceğiz" dedi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler