Kayseri Acil Çağrıda Tek Numara

Kayseri ve Tüm Türkiye'de Acil Numaralar Birleşti "112"

İçişleri Bakanlığının 112 Acil Çağrı Merkezi Yönetmeliği çerçevesinde tüm acil numaraların "112" çatısı altında birleştirilmesinin ardından tek numara (112) uygulamasının hayata geçirildiği pilot illerden Kayseri'de 112 Acil Çağrı Merkezi kuruldu.

112 merkezlerinde, 155, 112, 110 ve 156 hatlarına yapılan aramalar, "çağrı karşılayıcı" tarafından karşılanarak sorun, şikayet ve vaka bilgisi alındıktan sonra ilgili birim ya da birimlere yönlendiriliyor. Bu sayede bir trafik kazası yapan bir kişi , ayrı ayrı hem sağlık hem de polis ekibini aramak zorunda kalmıyor ve vakalara müdahale süreleri kısalarak birimler arasında koordinasyon da sağlanmış oluyor.

Ayrıca merkezdeki "çağrı karşılayıcı", 112 Acil Çağrı Hattı'na düşen çağrılara cevap verip gereksiz aramaları süzüyor ve önemli bir görev yapan 112 Acil Sağlık, 110 İtfaiye, 155 Polis İmdat ve 156 Jandarma hatlarının meşgul edilmesini engelliyor.

112 Acil Çağrı Merkezi'nin faaliyete geçtiği günden itibaren aradan geçen bir yıllık süre içinde, 112'ye yapılan aramaların yüzde 74'ü asılsız ve gereksiz olduğu belirlendi ve sağlık, polis, jandarma ve itfaiye hatlarına aktarılmadı.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler