Kardeş Azerbaycan Vuruyor! Türkiye Destekliyor.

Ermenistan'ın saldırıları üzerine Azerbaycan'ın Tovuz bölgesinde başlattığı operasyon sürüyor.

Son operasyonda yaklaşık 20 ermeni askeri, 1 zırhlı araç, 1 radyo-elektronik muharebe aracı imha edildi.

Ermenistan Silahlı Kuvvetlerine ait bir kışlanın vurulduğu da açıklandı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, kışlanın yok edildiğini duyurdu.

Operasyonlara ilişkin görüntüler de paylaşıldı.

Bakanlık, bilançoya ilişkin açıklama yaptı. Buna göre; Bugüne kadar yaklaşık 100 Ermeni askeri etkisiz hale getirildi.

Yapılan açıklamada, "Düşmanı sahte haberleri yayınlamamaya çağırıyoruz. Ermenistan her zaman olduğu gibi askeri kayıplarını halktan gizlemeye çalışıyor." ifadelerine de yer verildi.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kardeş Azerbaycan'ı kesinlikle yalnız bırakmayız" dedi.

Savunma Sanayii Başkanı Demir, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, Nahçivan Özerk Cumhuriyeti Ordu Komutanı Kerem Mustafayev ile Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı ve Hava Kuvvetleri Komutanı Ramiz Tahirov'u misafir ettiklerini belirterek şunları kaydetti:
 
"İki kardeş ülkenin bir kez daha tek yürek olduğunu bütün dünyaya göstermemiz gereken bir dönemde, savunma sanayinde de işbirliği konularımızı görüştük. Savunma sanayimiz; SİHA'larımızdan mühimmatlarımız ve füzelerimize, elektronik harp sistemlerimize kadar bütün tecrübe, teknoloji ve kabiliyetleriyle her zaman Azerbaycan’ın emrindedir.

 

 

Diğer Haberler

1 Yorum

Yasin deliktaş

Yasin deliktaş

17 Temmuz 2020
Kardeş ülke azerbaycan a allah şehit vermeden zaferler nasip etsin sonuna kadar tüm müslüman ülkelerin yanında türkiye nin olacağını tüm dünya duysun bilsin 🤘👋

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler