KANKA Derneği'nde Hedef, Yeni Tedavi Yöntemlerini Ülkemize Getirmek

KANKA Derneği'nde hedef, yeni tedavi yöntemlerini ülkemize getirmek

KANKA Derneği'nde hedef, yeni tedavi yöntemlerini ülkemize getirmek
KAYSERİ (1HA)- Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Çocuk Kemik İliği Nakli Merkezi kurulduğu günden bu yana yaptığı 500. Kemik iliği naklini; Kansere Karşı Birlikte (KANKA) Derneği ile birlikte kutlama kahvaltısı düzenledi. 
 
Türkiye’nin en büyük Çocuk Hematoloji ve Onkoloji hastanesi olan Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Çocuk Kemik İliği Nakil Merkezi, KANKA Derneği 2017 yılında kanser hastası çocuklar için kurulmuş bir sivil toplum kuruluşu olurken bugüne kadar 500’üncü ilik naklini gerçekleştirdi. 500’üncü kemik iliği nakli nedeniyle kutlama kahvaltısı düzenlendi. Düzenlenen programda konuşan KANKA Dernek Başkanı Prof. Dr. Musa Karakürkçü, 500’üncü kemik iliğini gerçekleştirmenin mutluluğuna değindi. Karakürkçü, “Bugün burada KANKA’nın sponsorluğunda Erciyes Üniversitesinde yaptığımız 500’üncü nakilin kutlamasını yaptık. Çok güzel bir toplantı oldu. Burada hayırseverlerimizle hastalarımızı buluşturduk. Duygusal anlar yaşadık” diye konuştu. 
 
“ÜLKEMİZDE OLMAYAN TEDAVİLERİ BURAYA GETİRMEK İSTİYORUZ”
Hedeflerinin gen tedavisi yapmak olduğuna değinen Erciyes Üniversitesi Kan Bankası Sorumlusu ve KANKA Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ekrem Ünal, “Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde kemik iliği naklinde 500’üncü nakli başardık. Ve burada da bizi en çok mutlu eden önceden nakil olup iyileşmiş hastalar ve aileleri, protokol, hayırseverler, hastane personelleri, bağışçılar ve gönüllülerle beraber biz hepimiz bir aileyiz. İnşallah başarımız daha da devam edecek. Şu anda hasta bakım olarak en üst mertebedeyiz. Bizim niyetimiz gen tedavisi yani ülkemizde olmayan tedavileri de buraya getirmek istiyoruz” dedi.
 
Görüntü Dökümü; 
fotoğraf 1; KANKA Dernek Başkanı Prof. Dr. Musa Karakürkçü 
fotoğraf 2; Kan Bankası Sorumlusu ve KANKA Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ekrem Ünal

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler