İYİ Parti Bünyan İlçe Başkanı Özhan, istifa etti

İYİ Parti Bünyan İlçe Başkanı Erhan Özhan, yerel seçimlerde Bünyan Belediye Başkan Aday Adayı olabilmek için görevinden istifa etti.

KAYSERİ (1HA) – İYİ Parti Bünyan İlçe Başkanı Erhan Özhan, yerel seçimlerde Bünyan Belediye Başkan Aday Adayı olabilmek için görevinden istifa etti.

 

Yerel seçimlere 7 aydan kısa bir süre kala Belediye Başkanlığına aday adayı olabilmek için partilerden istifalar gelmeye başladı. İYİ Parti Bünyan İlçe Başkanı Erhan Özhan, 2024 Mart ayında gerçekleşecek olan yerel seçimlerde Bünyan Belediye Başkan Aday Adayı olabilmek için görevinden istifa etti. 

 

İYİ Parti Bünyan İlçe Başkanı Erhan Özhan, Kayseradar ve Radyoradar ortak yayınında ‘Konuşacaklarımız Var’ programına telefonla bağlandı. Sunucular Salih Zeki Çetin ve Melih Kamış’ın sorularını cevaplayan Özhan, istifası hakkında konuştu. Özhan, “Aslında Yüksek Seçim Kurulu’nun izlediği resmi bir süreç değil. Genel merkezimiz İYİ Parti’nin bütün il ve ilçe teşkilatlarına yazılı bir bildirimde bulundu. Önümüzdeki mahalli idareler seçiminde belediye başkanlığı veya belediye meclis üyeliği düşünen ilçe başkanlarının ve yönetim kurulu üyelerinin 1 Ekim’e kadar mevcut görevlerinden istifa etmeleri yönünde bir tavsiye kararı vardı. Bizde bu tavsiye kararı doğrultusunda önümüzdeki seçimlerden belediye başkan adaylığı niyetimizle beraber istifamızı verdik. Biz mevcuttaki görevimizin hakkını vermek için her şeyden evvel önümüzdeki seçime hazırlıktan da ziyade mevcuttaki Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliğimiz var bu görevimizin hakkını verebilmek için memleketin sesi olmaya gayret ettik. Bu minvalde çalışmalarımızı sürdürdük. Bundan sonra ki süreçte biz kararımızı hem hemşehrilerimizle istişare edip hem de parti yetkili kurullarıyla istişare ettikten sonra netleştirip tam manasıyla bir basın açıklamasıyla bunu ilan edeceğiz. Fakat ben önümüzdeki süreci, haftaları hatta ayları Yüksek Seçim Kurulu’nun izleyeceği resmi süreç çıkıncaya kadar bu süreci, memleketimle, hemşehrilerimle, partililerimizle, dava arkadaşlarımızla, basın mensuplarıyla istişare ederek geçireceğim.  O sürecin neticesinde de eğer şehrimiz, ilçemiz, memleketlilerimiz bize bir görev yakıştırırlarsa bu görevden de geri durmayacağız. Hizmet için başka bir yola çıkmış olacağız. Sadece ilçe başkanlığından istifa ettik, belediye meclis üyeliğimiz ve belediye meclisindeki grup başkan vekilliğimiz gibi sorumluluklarımız önümüzdeki mahalli idari seçimine kadar devam edecek” ifadelerini kullandı. 

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler